BASKETBOL

Basketbolcularımız Zalgiris Kaunas galibiyetini değerlendirdi

20 Ocak 2022 Perşembe 23:20

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın, Zalgiris Kaunaa karşısında aldığı 73-67’lik galibiyette önemli pay sahibi olan oyuncularımız Marko Guduric, Achille Polonara ve Şehmus Hazer, yayıncı kuruluşa konuştu.

Marko Guduric: Bu sezonun kariyerimdeki en önemli maçlarından biri

Takımın kazanma isteğinin çok yüksek olduğuna vurgu yapan Marko Guduric, “Sadece enerji ve kazanma isteği çok yüksekti. Bu sezonun kariyerimdeki en önemli maçlarından biri, bunu söylemem gerekiyor. Aynı zamanda en iyi galibiyetlerden biri. Bu takımla çok gururluyum. Yaşadığımız tüm sorunlara rağmen –sakatlıklar, Covid-19- inanılmazdı. 17 sayı gerideydik, geri döndük ve kazandık. Gerçekten çok gururluyum. Pierria Henry bütün hafta boyunca hiçbir şekilde idman yapamadı ve sadece maç öncesindeki idmana katıldı ve muazzamdı bu yaptığı.” dedi.

Guduric, üçüncü çeyrekteki agresif oyunumuz içinse, “Sadece kazanmak istiyordum ve bu takımın lideri olmak zorundaydım şu durumda. Bu akşam da bunu yapmaya çalıştık.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Achille Polonara: Topu paylaştık ve hızlı hücumları değerlendirdik

Galibiyeti değerlendiren Achille Polonara, “Bu kadar süre oynasam da halen bir maç oynayabilecek kadar enerjim var. Çok iyi bir iş başardık. Böyle bir maç oynamak özellikle savunma tarafında bize hücumda da özgüven verdi. Topu paylaştık ve hızlı hücumları değerlendirdik.” diye konuştu.

Polonara, takımımızın, Zalgiris Kaunas karşısında 17 sayıdan geri dönüp parkeden zaferle ayrılmasını ise şu şekilde değerlendirdi:
Özellikle savunmada bir şeyi değiştirmemiz gerektiğini biliyorduk ve bunun ardından hücumda da herkesin sayı bulabileceğini biliyoruz. Topu çevirirseniz şutları da bulursunuz. İlk olarak bizim her şeyi savunmada yapmamız gerekiyor.

Şehmus Hazer: Enerjimizle kazandık

Son çeyreğin hemen başında etkili savunması sonrasında harika bir smaca imza atan Şehmus Hazer, o pozisyonu şu şekilde değerlendirdi:

Maçın başında çok yorgundum, üst üste oynanan maçların vermiş olduğu bir yorgunluk vardı ve ilk 3 dakika kendimi hiç iyi hissetmiyordum. Kenara geldim ve biraz dinlenme şansım oldu. İkinci yarıya başladıktan sonra bir şekilde bir enerji geldi. O smacı da bir an gelen enerjiyle yaptım diyebilirim."

Karşılaşmaya dair görüşlerini de paylaşan Şehmus, “Çok eksiğimiz var; koçumuz olsun, en önemli oyuncularımız olsun çok sayıda eksiğimiz var ve çok sıkışık takvimde maçlarımızı oynuyoruz. Bu maçı da enerjimizle kazandık diyebilirim. İki günde bir maç yapıyoruz ve her maçta kısıtlı rotasyonla oynadığımız için bütün oyuncular efor ve enerji sarf ediyor. Bu maçta da enerjimiz önemli rol oynadı. Taraftarın verdiği destek de önemliydi bizim için. Biz yorulduğumuz zaman onların desteğiyle o enerjiyi sahaya yansıttık diyebilirim.” dedi.

Karakterli oyunculardan kurulu bir takım olduğumuza, “Çok yetenekli hücum oyuncularına sahibiz. Her oyuncumuz yetenekli ama bence biz enerjimizi savunmadan alıyoruz. Enerjisi yüksek maçların çoğunu kazanıyoruz. Ben karakterimizin bu olduğunu düşünüyorum. Topu paylaşıyoruz ve topu paylaştıkça oyundan zevk alıyoruz.” şeklindeki açıklamasıyla vurgu yapan genç oyuncu, Zalgiris Kaunas karşısındaki üç sayı performansını ise şu şekilde değerlendirdi:
Antrenmanlarda tam da bugün üçlük bulduğum noktadan çalışmalar yapıyorum. Bu maç da geldi ve attım."