BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ile basketbolcularımız, Olympiacos galibiyetini değerlendirdi

11 Ocak 2022 Salı 23:22

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımızın Başantrenörü Aleksandar Djordjevic, Olympiacos’u 94-80 mağlup ettiğimiz karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı. Ayrıca kaptanımız Melih Mahmutoğlu ile Dyshawn Pierre de yayıncı kuruluşa maçı değerlendirdi.
 
Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic maçla ilgili, “Takımımla gurur duyuyorum. Çok zor bir süreçten geçtik. Bu maça gelene kadar sizlerin fazla haberinizin olmadığı ciddi problemler yaşadık. Bu maçı takım ruhuyla kazandık. Bu çok önemli. Kaptandan başlayarak özellikle Türk oyuncuların katkısı inanılmazdı. Şehmus, Metecan, İsmet… 27 asist takım ruhunu ve topun ne kadar güzel paylaşıldığını gösteriyor. Bu kadar agresif bir maçta 12 top kaybıyla güzel bir galibiyet oldu.” değerlendirmesini yaptı.
 
Djordjevic ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Takımdaki sakat oyuncular dolayısıyla transfer yapmayı düşünüyor musunuz? şeklindeki soruya Djordjevic, “Her sene her takımda söylediğim gibi piyasa her zaman bu tip şeylere açık ama şu an elimizdekilerle mücadele etmeye devam edeceğiz.” yanıtını verdi.
 
Pierria Henry’nin sağlık durumuyla ilgiliyse Başantrenörümüz, “Henry’nin sakatlığı biraz korkuttu, sırtında yeni bir şey oluştuğunu düşündük çünkü dün idmanda sert bir darbe aldı. Yarın dinlendireceğiz, sonra bakacağız.” açıklamasını yaptı.
 
Covid-19 sürecinde çalışmaların nasıl sürdürüldüğü yönündeki soruyu Djordjevic, “Her gün olacakları bekliyoruz ama çalışmaya da devam ediyoruz. Bazen 10 oyuncu bile çıkaramadığımız idmanlarla çalıştık. Bir dönemde uzunlarımızın hiçbiri yoktu ama odağımızı hiç kaybetmedik. Darüşşafaka maçı üzücü bir mağlubiyet oldu. O zaman da söylediğim gibi maç formunda değildik. Covid-19 pozitif olan olursa süreci uyguluyoruz.” şeklinde cevapladı.
 
Barcelona başantrenörü Sarunas Jasikevicius’un Covid-19’la ilgili değerlendirmeleriyle ilgili soruyu ise Başantrenörümüz Djordjevic, “Aynı fikirde değilim ama onun da düşüncelerine saygı duyuyorum. Son 2 senede çok fazla kaybettiklerimiz oldu, zorluk çeken dostlarımız oldu. Hatta şu anda iki kızım da Covid. Çok fazla kayıplar yaşadık, hafife alınacak bir durum olmadığını düşünüyorum. Sağlığımı ve başkalarını elimden geldiği kadar korumaya çalışıyorum. Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.” sözleriyle yanıtladı.

Melih Mahmutoğlu: Topu paylaştığımızda çok daha iyiyiz ama savunma üzerinden çok daha güvenli oynuyoruz
 
Melih maçla ilgili, “Pierria Henry’e teşekkür etmeliyiz. Dün çok acısı vardı, yine de bugün oynamak zorundaydı ve bir şekilde oynadı. İdman yapamıyoruz, maç oynayamıyoruz. Evet, onlar da zor durumda, bunu da biliyoruz. Bizim için Nando ve Vesely yoktu. Bugün Pierria Henry olağanüstü bir iş yaptı. Takım halinde de önce savunma ve sonrasında kolay basketler bulduk. Böyle devam etmemiz lazım. Yerleşim ve pas çok önemli. Biz topu böyle paylaştığımızda çok daha iyiyiz ama savunma üzerinden çok daha güvenli oynuyoruz. Bu şekilde devam etmemiz en önemlisi.” dedi.
 
Dyshawn Pierre: Bugünkü top paylaşımı en önemlisiydi
 
Olympiacos karşısında 14 sayıyla oynayan Dyshawn Pierre, “Bugünkü top paylaşımı en önemlisiydi. Savunma haricinde bu bizim için çok önemliydi. Boş şutu bulmak bizim için en önemli işti. Bugün bunu yaptık. Birçok nokta koçtan ve takım arkadaşlarımızdan geliyor. Play-off’a gitmek için çok önemli bir galibiyet. Cuma günü maçımız ertelendi ama bir sonraki maçta aynı şeyi göstermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.