BASKETBOL

Istanball Cup’ta şampiyon Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız oldu

12 Eylül 2021 Pazar 22:04

24 Nisan 2021 tarihinde vefat eden, Kongre Üyemiz, Ankara Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Faruk Türköz anısına, Ankara Fenerbahçeliler Derneği, 1907 Fenerbahçe Derneği ve Sarı Lacivert Derneği’nin katkılarıyla Fenerbahçe Beko’nun ev sahipliğinde düzenlenen Istanball Cup’ın şampiyonu Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız oldu.

Istanball Cup’ın finalinde karşılaştığı Sırbistan temsilcisi Partizan’ı 89-62 mağlup eden Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, bu özel turnuvayı şampiyonlukla tamamladı ve sezona kupayla başladı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız ödülünü Türköz ailesinin kıymetli üyeleri, Faruk Türköz’ün eşi Elif Türköz ile oğulları Ata Türköz ve Emir Türköz’ün elinden alırken; Istanball Cup’ın ikincilik ödülünü ise 1907 Derneği Başkanı Rıfat Perahya ve Ankara Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erol Özel takdim etti.

Istanball Cup’ta İDÇ final maçı MVP’si Dyshawn Pierre; İDÇ turnuvanın MVP’si ise Nando De Colo oldu. Her iki sporcumuza da ödüllerini İzmir Demir Çelik firması adına Selim Şahin takdim etti.

Istanball Cup’ta üçüncülük karşılaşmasının galibi ise Monaco’yu 85-84 mağlup eden UNICS Kazan oldu. 20 sayı, 2 ribaund, 24 verimlilik puanı ile maçın MVP’si seçilen Lorenzo Brown’ın ödülünü, Genel Menajer Yardımcımız Derya Yannier verdi.

Partizan ile oynadığımız final müsabakasını Başkanımız Ali Y. Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Hüseyin Arslan, Mustafa Kemal Danabaş, İlker Dinçay, Ruşen Çetin, Özgür Özaktaç ile Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın yeni transferi Şehmus Hazer de izledi.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Partizan karşısında maça Danilo Barthel, Ahmet Düverioğlu, İsmet Akpınar, Dyshawn Pierre ve Marial Shayok beşiyle başladı.

Maçtaki ilk sayılar Fenerbahçemizde İsmet Akpınar ve Dyshawn Pierre’den geldi (4-0). Bu ikiliye skor yükünde ortak olan Danilo Barthel’le de Takımımız 6-0’ı yakaladı. TV molasına 10-0’lık bir seriyle önde giren taraf Fenerbahçe Beko olurken; rakip Partizan’ın maçtaki ilk sayıları bu mola dönüşünde geldi (10-2). Çeyreğin devamında özellikle 3 sayı çizgisinin gerisini Melih Mahmutoğlu, Tarık Biberovic ve Pierria Henry ile çok iyi kullanan Takımımız, bitime 1 dakika kala 13 sayılık bir fark yakaladı (20-7). İlk çeyrekte rakibine hücumda geçit vermeyen Fenerbahçemiz, periyotu 22-10 önde tamamladı.

Partizan, ikinci çeyreğe ilk çeyreğe oranla daha iyi başladı. Kevin Punter ve Alen Smailagic’le üst üste sayılar bulan Sırbistan temsilcisi farkı eritme adına hamleler yapsa da Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız yayın gerisini iyi kullanmaya devam etti ve skor 29-16’ya geldi. Savunmada beraber kalan ve top dağılımını da iyi yapan Erkek Basketbol Takımımız, çeyrekte son 5 dakikanın içine 34-20’lik üstünlükle girdi. Bu bölümde Zach LeDay’le toparlanan Partizan farkı 9 sayıya indirdi (37-28). Devamında rakibini Nando de Colo ve İsmet Akpınar’la durduran Takımımız farkı yeniden çift haneler çıkardı (41-31). Son bölümü de iyi oynayan Fenerbahçemiz, 47-33’le soyunma odasına önde giren taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe Achille Polonara, Marial Shayok ve Jan Vesely ile hızlı başlayan Fenerbahçemiz, skoru 54-36’ya getirdi.  Çeyrekte ilk 5 dakikayı 56-41’le önde geçen Takımımız, bitime 1 dakika kala farkı 24 sayıya kadar çıkardı (70-46). Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Melih Mahmutoğlu ve İsmet Akpınar’ın basketleriyle final periyotuna 76-48 önde girdi.

Final periyotunda da baştan sona üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, karşılaşmayı 89-62 kazanarak Istanball Cup’ı şampiyonlukla tamamladı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları