BASKETBOL

Istanball Cup, Fenerbahçe Beko’nun ev sahipliğinde başlıyor

10 Eylül 2021 Cuma 10:21

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 2021-22 sezonu hazırlıkları kapsamında ilk hazırlık turnuvasına çıkıyor.

Ekibimizin ev sahipliğinde 11-12 Eylül tarihlerinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenecek turnuvadaki tüm karşılaşmalar Tivibu Spor tarafından şifresiz olarak canlı yayınlanacak.

Bilet satın almak için tıklayınız.

Fenerbahçe Beko’nun yanı sıra, sarı mirasımızın en değerli parçalarından biri olan Zeljko Obradovic’in görev aldığı Sırbistan temsilcisi Partizan, bu sezon Fransa’nın EuroLeague’deki ikinci temsilcisi olacak Monaco ve
Rusya’nın EuroLeague’deki güçlü ekibi UNICS Kazan’ın yer aldığı turnuvanın ilk gün programı şöyle:

11 Eylül Cumartesi:

17.00 Monaco – Partizan
20.00 Fenerbahçe Beko – UNICS Kazan

Fenerbahçe Beko’da son durum

Fenerbahçe Beko, yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk özel maçında Semt77 Yalovaspor Basketbol’u 88-77 ile geçti. Marko Guduric, Nando De Colo, Pierria Henry ve Tarık Biberovic’in forma giymediği mücadelede ekibimizin en etkili isimleri 14 sayı, 7 ribaund ve 3 asist ile Devin Booker, 13 sayı, 5 asist ile Marial Shayok, 10 sayı, 8 ribaund, 7 asist, 2 top çalma ile Dyshawn Pierre ve 12 sayıyla Melih Mahmutoğlu oldu.

Fenerbahçe Beko’da, Senegal Milli Takımı ile Afrika Kupası’nda mücadele eden Pierria Henry, hafta ortasında ekibimize dahil oldu. Marko Guduric’in ise tedavi ve bireysel çalışma programı devam ediyor.

AS Monaco

Guard: Leo Westermann, Paris Lee, Rob Gray, Rudy Demahis, Yakuba Ouattara, Danilo Andjusic
Forvet: Alpha Diallo, Armel Traore, Brock Motum, Ibrahima Fall-Faye, Donta Hall
Pivot: Donatas Motiejunas, Jerry Boutsiele
Koç: Zvezdan Mitrovic

2020-21 sezonunda 7Days EuroCup’ta şampiyonluğa ulaşan Monaco, tarihinin en önemli başarısına imza atarak EuroLeague biletini cebine koydu. 2021-22 sezonunda tarihinde ilk kez EuroLeague’de mücadele edecek olan Monaco, kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Eski oyuncumuz Leo Westermann ile oyun kurucu pozisyonunu güçlendiren Monaco’nun kadrosunda Paris Lee ve Rob Gray gibi etkili guardların yanı sıra, uzun rotasyonunda da Donta Hall, Jerry Boutsiele ve Donatas Motiejunas gibi isimler yer alıyor. Monaco, tecrübeli antrenör Zvezdan Mitrovic tarafından çalıştırılıyor.

Hazırlık maçları:

AS Monaco 75-85 Anadolu Efes
Monaco 90-78 Peristeri
Olympiacos 98-93 AS Monaco
Lavrio MegaBolt 63-79 AS Monaco

KK Partizan

Guard: Dallas Moore, Yam Madar, Aleksa Avramovic, Kevin Punter
Forvet: Rade Zagorac, Djordjije Jovanovic, Uros Trifunovic, Nikola Radovanovic, Nemanja Dangubic, Aleksa Stepanovic, Zach Leday
Pivot: Balsa Koprivica, Alen Smailagic, Dusan Miletic
Koç: Zeljko Obradovic

Avrupa basketbolunun en önemli ekollerinden biri olan Sırbistan’ın güçlü temsilcisi Partizan, takımın başına Zeljko Obradovic’i getirerek tüm dikkatleri üzerine çekti. Obradovic’in gelişinden sonra Zach Leday, Kevin Punter, Rodions Kurucs, Yam Madar, Dallas Moore ve Aleksa Avramovic gibi çok önemli transferlere imza atan Partizan, 2021-22 sezonunda mücadele edeceği 7Days EuroCup’ta şampiyonluğa ulaşmak ve 2013-14 sezonunda sonra ilk kez EuroLeague biletini kapmak isteyecek. Partizan’ın müzesinde, Zeljko Obradovic tarihinde 1991-92 sezonunda İstanbul’da kazanılan EuroLeague şampiyonluğunun yanı sıra 3 Koraç Kupası, 6 Adriyatik Ligi şampiyonluğu bulunuyor.

Hazırlık maçları:

Zlatibor 67-88 Partizan
Cibona Zagreb 71-64 Partizan
Cedevita Olimpija Ljubljana 83-100  Partizan
Radnicki 65-79 Partizan

UNICS Kazan

Guard: Lorenzo Brown, Marco Spissu, Isaiah Canaan, Artem Komolov, Vyacheslav Zaytsev,
Forvet: Mario Hezonja, Dmitrii Uzinskii, Georgy Zhbanov, John Brown, Evgeny Valiev, Andrey Vorontsevich
Pivot: Tonye Jekiri, Artem Klimenko
Koç: Velimir Perasovic

Rusya’nın güçlü temsilcisi UNICS Kazan, 2020-21 sezonunda EuroCup’ta final oynama başarısı gösterdi ve kendisini 2016-17 sezonundan sonra ilk kez EuroLeague sahnesine taşıdı. Kadrosunu büyük ölçüde değiştiren Rus temsilcisi, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Beko forması giyen Lorenzo Brown’un yanı sıra, yıldız oyuncu Mario Hezonjayı, Baskonia’nın pivotu Tonye Jekiri’yi ve İtalya basketbolunun son dönemdeki en önemli oyun kurucularından biri olan Marco Spissu’yu kadrosuna kattı. Antrenörlüğe tecrübeli isim Velimir Perasovic’i getiren Kazan, EuroCup’taki başarılı sezonun mimarlarından John Brown ve Isaiah Canaan’ı da kadroda tuttu.

Hazırlık maçları:

UNICS Kazan 79-64 Kupol Rodniki Izhevsk
UNICS Kazan 100-64 Runa Moskova
UNICS Kazan 101-71 Runa Moskova
UNICS Kazan 78-68 Parma Basket

Bu turnuva, 24 Nisan 2021 tarihinde vefat eden, Kongre Üyemiz, Ankara Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Faruk Türköz anısına, Ankara Fenerbahçeliler Derneği, 1907 Fenerbahçe Derneği ve Sarı Lacivert Derneği’nin katkılarıyla düzenleniyor.