BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve Şehmus Hazer'in maç önü görüşleri

15 Aralık 2021 Çarşamba 16:38

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve basketbolcumuz Şehmus Hazer, THY EuroLeague’in 16. haftasında Bitci Baskonia’yı konuk edeceğimiz karşılaşma öncesinde resmi internet sitemize açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli bir rakiple oynayacaklarını ve çember altındaki mücadelenin karşılaşmanın anahtar noktalarından biri olacağını ifade eden Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Aleksandar Djordjevic,“Çift maç haftasındayız. Kısa sürede hazır olmalı ve bu maça odaklanmalıyız. Enerjimizi tekrar toparlamalı ve oldukça sert geçecek bir başka maça daha kendimizi hazırlamalıyız. Baskonia yeni bir koça ve derin bir rotasyona sahip, çok tecrübeli bir ekip. Yeni ve yüksek enerjiyle oynadıklarını görebiliyorsunuz. Başta Baldwin olmak üzere çok önemli atletik oyunculara sahipler. Fontecchio ve Giedraitis gibi forvet oyuncuları onlara çok katkı sağlıyor. Çember altındaki mücadele karşılaşmanın anahtar noktalarından biri olacak ve buna hazır olmamız gerekiyor. Özellikle ribaundları kontrol etmeli ve onlara ikinci şans sayıları vermemeliyiz.” dedi.

Baskonia karşısında enerjiyi yüksek tutmaları gerektiğine dikkat çeken Şehmus Hazer ise “İyi bir galibiyet serisi yakaladık ancak her zaman bir sonraki maça odaklanmamız, oynanmış maçları çok hızlı bir şekilde geride bırakmamız gerekiyor. Takım olarak iyi mücadele ediyoruz, iyi savunma yapıyoruz. Baskonia maçında enerjimizi yine yüksek tutmalı ve iyi oyunumuzu kırk dakikaya yayabilmeliyiz. En önemli konular bunlar olacak. Rakibimizin çok etkili kısaları var, aynı zamanda ribaund mücadelesinde de oldukça güçlüler. Ancak biz, özellikle de taraftarımızın desteğiyle çok coşkulu oynayabiliyoruz. Onların önünde bir galibiyet daha alabilmek için parkede olacağız.” diye konuştu.