BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve oyuncularımızdan galibiyet değerlendirmesi

16 Aralık 2021 Perşembe 23:12

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ile oyuncularımız Nando De Colo ve Jan Vesely, Turkish Airlines EuroLeague 16. hafta maçında karşılaştığımız ve 75-53 galibiyetimizle tamamlanan Bitci Baskonia maçının ardından açıklamalar yaptı.
 
Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic: Takım savunması maçıydı. Bütün oyuncular inanılmaz odaklıydı
 
Basın toplantısında konuşan Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, “Çok önemli bir birlikteliğin ve savunma eforunun onaylandığı bir maç oldu. Takım savunması maçıydı. Bütün oyuncular inanılmaz odaklıydı. 7 top kaybı yapıldı ama bu tarz bir maç için kabul edilebilir. Şimdi önümüzdeki maça bakmamız gerekiyor. Nando De Colo ve Vesely’nin performansının altını çizmem gerekiyor. İnanılmazlardı. Bir antrenör olarak benim için de çok keyif vericiydi.
 
Dikkatli olmamız gereken konular ve durumlar var. Bugün Booker kasığında bir şey hissettiği için ikinci yarıda oynayamadı. Dyshawn Pierre’in dün ateşi vardı, o şekilde mücadele etti. Sabahki antrenmanda da Ahmet’in bileği döndü. Durumları değerlendirmemiz gerekiyor. Aynı şekilde Barthel’in eksikliği devam ediyor.” dedi.
 
Djordjevic daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Savunmanın önemiyle ilgili soruya Djordjevic, “Bizim en önemli güçlerimizden biri savunma. Kazanmak istiyorsanız tabii ki savunma gerekiyor ama hücum da gerekiyor. Sezon boyunca bunun eforunu sergilememiz gerekiyor.” yanıtını verdi.
 
Galibiyetlerin oyuncuların motivasyonunu arttırdığını belirten Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, “Her mağlubiyet hepimizin gururuna dokunur. Eve gittiğimizde tüm gece uyumuyoruz. Biz gururla mücadele ediyoruz. İyi şeyler yapmak, kazanmak özgüveni gerçekten arttırıyor. Oyuncuların özgüveni de daha iyi oynamamızı ve motive olmamızı sağlıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Nando De Colo: Özellikle savunmada hiç pes etmediğimiz, hiç geri adım atmadığımız bir maç oynadık
 
Yayıncı kuruluşa maçı değerlendiren Nando De Colo, “Gerçekten çok iyi hissediyorum. İyi bir yolda gidiyoruz. Üzerine koymaya devam ediyoruz. Başlangıç belki pek iyi değildi ama gidişat iyi şu anda.” dedi.
 
6 top çalmayla kariyer rekoru kıran Nando, bu istatistikle ilgili, “Herkes savunmada takıma katkı verdi. Özellikle savunmada hiç pes etmediğimiz, hiç geri adım atmadığımız bir maç oynadık. Kolay değildi ama savunmadaki bu gayret hücuma da yansıdı.” şeklinde konuştu.
 
Jan Vesely: Galibiyet her zaman iyidir
 
Yayıncı kuruluşa maçla ilgili açıklamalarda bulunan Jan Vesely, “Galibiyet her zaman iyidir. Özellikle de iç sahada kazandığınızda. Çok zorlu bir fikstür. Gerçekten sıkışık bir fikstürde oynuyoruz. İç sahada 3 günde 2 maç kazanmak tabii ki önemli. Önemli olan bunu sürdürmek ve biz sürdürmek istiyoruz.” dedi.
 
Nando De Colo’nun performansıyla ilgiliyse Vesely, “Çok akıllı savunma yapıyor. Bunu hak ettiğini düşünüyorum. Takım savunmasına katkı vermesi, savunmada bizimle beraber olması gerçekten çok değerli. Hücumda zaten en büyük güçlerimizden biri. Savunmada da bunu yapabileceğini görüyoruz. Bu gerçekten çok iyi. Takımın her tarafına katkı vermesi beni çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.