BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve Achille Polonara’nın maç önü görüşleri

22 Aralık 2021 Çarşamba 14:37

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve oyuncumuz Achille Polonara, Turkish Airlines EuroLeague’in 17. haftasında LDLC ASVEL’e konuk olacağımız karşılaşma öncesinde Resmi İnternet Sitemize açıklamalarda bulundu.
 
Aleksandar Djordjevic, “Bir başka deplasman yolculuğuna, yaşadığımız sakatlık sorunları nedeniyle bizim için farklı sayılabilecek bir dönemde başlıyoruz. Danilo Barthel ufak bir operasyon geçirmek durumunda kaldı ve aynı zamanda Ahmet Düverioğlu ile Devin Booker’ın da sakatlıkları bulunuyor. Bu nedenle Jehyve Floyd’u transfer etme kararı aldık. Bu maça büyük bir istek ve her zaman olduğu gibi savaşçı ruhumuzla gideceğiz. Rakibimizin artılarını iyi analiz etmeliyiz. Özellikle onların salonunda oynamak kolay değil çünkü çok sıcak ve iyi bir atmosfer yaratıyorlar. Onların atletizmine ve hızlı oyununa cevap vermek için hazır olmalıyız. Jones, Okobo ve Knight gibi çok agresif kısaları var. Aynı zamanda hazır olmadığınızda size sorun yaratabilecek uzun oyunculara sahipler. Yeni oyuncumuz Floyd’a kısıtlı süre içerisinde sistemimizin bir bölümünü anlatmaya çalıştık ve onun yarın bize Jan Vesely ile birlikte rotasyonda yardım edebilmesini bekliyoruz. Diğer oyuncularımızın da içinde bulunduğumuz durumu anlayıp en iyi performanslarını göstermeleri gerekiyor. Maçın kilit noktaları rakibimizin hücum ribauntlarını sınırlamak ve ikinci şans sayılarına izin vermemek olacak. Her zaman olduğu gibi, takım olarak birlikte kalmaya ve mücadele etmeye ihtiyacımız var.” dedi.
 
Achille Polonara ise, “Fiziksel olarak çok güçlü ve özellikle çok etkili şutörlere sahip bir ekiple karşılaşacağız fakat bana göre bizim odaklanmamız gereken ilk olarak kendi oyunumuz olmalı. Şu anda iyi durumdayız. Sakatlık sorunu yaşayan bazı oyuncularımız var ancak onların yerini doldurmak ve bu karşılaşmayı kazanmak için elimizden gelen en iyi oyunu sergileyeceğiz.” diye konuştu.