BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve oyuncularımız Beşiktaş Icrypex galibiyetini değerlendirdi

22 Kasım 2021 Pazartesi 00:04

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi dokuzuncu hafta maçında deplasmanda Beşiktaş Icrypex’i 74-82 mağlup etti. Maçın ardından Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, Kaptan Melih Mahmutoğlu ve oyuncumuz Achille Polonara yayıncı kuruluşa şu açıklamalarda bulundu:

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic:  “Böyle bir galibiyetten sonra ne söylenebilir ki. Bu bir derbi maçı. Çok iyi atmosfer vardı. Taraftarlar coşkuluydu. Maç boyunca çok iyi konsantreydik. Defansta çok iyi iş yaptık. Örnek olan oyuncularımız vardı. Başta Kaptan Melih olmak üzere. Bugün çok iyiydi. Bizim için çok önemli bir galibiyet. Fenerbahçe için harika bir gece.  Bütün sporlarda kazandık. Bu bizim çok çok önemliydi. Bütün gücümüzü toplayacağız ve bir sonraki maça odaklanacağız. Kazanmak bugün en önemli şeydi.  Topu iyi paylaştık. Beraber iyi oynadık. Beşiktaş çok iyi başlangıç yapmış olmasına rağmen hiç geri adım atmadık. Sonuna kadar başımız dikti.”
 
Kaptan Melih Mahmutoğlu: “Fenerbahçe için harika bir akşam. Güzel bir uyku çekeceğiz. Öncelikle Futbol Takımımızı kutluyorum. İnanılmaz bir galibiyet aldılar. Her zaman yaptıkları şeyi yaptılar. Onları bir kere daha canıgönülden kutluyorum. Ardından bizim maçımız vardı, derbi maçı. Beşiktaş gerçekten saygı duyulacak bir rakip. Maç da öyle geçti. Güzel de bir atmosfer vardı. Derbi maçlarını böyle oynamayı özledik. Spor taraftarlar beraber daha güzel. İki önemli derbi galibiyeti tüm Fenerbahçe camiasına hayırlı, uğurlu olsun. Güzel bir Pazar akşamı bizleri bekliyor. Tüm takım arkadaşlarımın eline, koluna, yüreğine sağlık. Aynı şekilde futbol takımı oyuncularının da eline, koluna, yüreğine sağlık. Mutluyuz EuroLeague’de istediğimiz gibi gitmiyoruz ama süre geçtikçe bu tarz maçlarda daha iyi oynayıp o maçları unutup hatalarımızdan ders alıp EuroLeague’de daha iyi olacağımıza inanıyorum. Kaliteli, iyi bir kadroyuz. Taraftarımız bize, Fenerbahçe’ye inanmaya devam etsin. Biz büyük bir camiayız. Her zaman birlik, beraberlikle bu kötü günlerden çıktık. Güzel bir akşam. Önümüzde  Anadolu Efes’le oynayacağımız EuroLeague maçı var. O da bir derbi. Arka arkaya derbiler var. İnşallah o maçı da kazanarak bir seri yakalar ve devam ederiz.”
 
Oyuncumuz Achille Polonara: “Çok iyi bir oyun oynadık. Yetenekli bir rakip vardı karşımızda. Kolay değildi ama herkes katkı sağladı. Herkes lider olarak kalmak istiyordu ve kazanmayı hak ettik. Çok iyi defans yaptık. Özellikle bire bir savunmamız çok iyiydi ve ribauntarda iyi iş çıkardık. Hücumda da beraber mücadele ettik, topu iyi paylaştık. 40 dakika odaklanmış olarak oynamaya çalışıyoruz. Hem savunmada hem de hücumda her top çok önemli. Anadolu Efes’le oynayacağız. Zor bir maç olacak. Dinlenmeli ve o maça hazırlanmaya başlamamız gerekiyor. Mutlaka kazanmamız lazım.”