BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve Marko Guduric’in  maç önü görüşleri

11 Kasım 2021 Perşembe 12:07

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın, EuroLeague’in 9. haftasında AX Armani Exchange Milano ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynayacağı karşılaşma öncesinde Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ile oyuncularımızdan Marko Guduric, Resmi İnternet Sitemize açıklamalarda bulundu.
 
Zorlu bir mücadeleye çıkacağımızı belirten Djordjevic, taraftarlarımızın desteğiyle oyun planını uygulamaya odaklanmaları gerektiğinin altını çizdi. Sasha Djordjevic, “Milano İstanbul’a geliyor ve bizi zorlu bir maç daha bekliyor. Sakatlık sorunu yaşayan bazı oyuncularımız geri döndü. Takım olarak gösterdiğimiz gelişim çok açık. Şu anda EuroLeague’de ilk sırada yer alan Milano’ya karşı kazanabilmek için mücadeleci kimliğimizi bir kez daha sergilememiz gerekiyor. Rakibimiz bu yaz daha da güçlendi ve sezona da çok iyi giriş yaptı. Ettore Messina’nın takıma dahil olduğu üç senelik süreçte sürekli ileriye gittiler ve sonuç da ortada. İtalyan oyuncuları, başta da NBA’den dönen Nicolo Melli onlara uzun rotasyonunda derinlik ve fiziksel güç katıyor. Mitoglou ile uzunlarda çeşitlilik kazandılar. Datome ve Rodriguez gibi tecrübeli isimlere ve Hines gibi bir lidere sahipler. En iyi oyunlarımızdan birini sergilemeli ve oyun planımızı uygulamaya odaklanmalıyız. Aynı zamanda taraftarlarımızın da bize harika bir destek vereceğini biliyorum. Tam kapasiteye dönüş yapılmasının ardından taraftarlarımızın çok kalabalık olacağından ve bize en iyi desteği vereceğinden eminim.” dedi.
 
Marko Guduric ise, “Önümüzde zorlu bir maç daha var. İyi durumdayız. EuroLeague’de ve Türkiye Ligi’nde oynadığımız son iki karşılaşmayı kazandık ve bu da çok daha iyi hissetmemizi sağlıyor. Karşılaşma için hazırız. Yarın çok büyük oranda dolu tribünler önünde oynayabilmeyi umuyoruz. Bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz ve bunun için en iyi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Aynı zamanda, Datome ve Melli gibi iki iyi dostu tekrar İstanbul’da görmek için de sabırsızlanıyoruz.” diye konuştu.