BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve Ahmet Düverioğlu'nun maç önü görüşleri

27 Ekim 2021 Çarşamba 14:40

Turkish Airlines EuroLeague 2021-22 sezonu 7. hafta maçında 28 Ekim Perşembe günü TSİ 21.00’de Barış ve Dostluk Spor Salonu’nda, Olympiacos’a konuk olacak olan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızda, bu karşılaşma öncesi Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ile oyuncumuz Ahmet Düverioğlu açıklamalar yaptı.
 
Sasha Djordjevic, “Dün gece aldığımız mağlubiyetin ardından oyuncularımın reaksiyon göstermelerini bekliyorum. Çift maç haftasındayız; enerjimizi ve mental gücümüzü toparlayabilmemiz galibiyet için belirleyici olacak. Oyuncularımdan ilk beklentim bu. Olympiacos’un Sloukas ve Dorsey gibi lider isimleri var. Vezenkov da hücumda oyununu üst seviyeye taşıyor. Rakibimizin güçlü noktalarını iyi anlamalı ve odaklanmalıyız. Savunma sertliğimizi Barcelona maçındaki seviyeye çekebilmeli ve rakibimizin uzun oyuncularının, özellikle de Moustapha Fall’in etkinliğinin farkına varmalıyız. Olympiacos çok etkili bir takım ve özellikle Atina’da nasıl oynamaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Çok güçlü bir oyun ortaya koyuyorlar. Oyuncularımdan ortaya reaksiyon koymalarını ve iyi bir maç çıkarmalarını bekliyorum.” dedi.
 
Ahmet Düverioğlu ise, “EuroLeague’deki en sert deplasmanlardan birine çıkacağız. Olympiacos çok iyi ve tecrübeli bir ekip. Hem uzunlarda hem de kısalarda çok sert ve kaliteli isimlere sahipler. Çift maç haftasında iki maçı da evlerinde oynuyorlar; biz ise zorlu Barcelona maçının ardından seyahat ederek bu karşılaşmaya çıkacağız. Barcelona’ya karşı iyi bir maç çıkardık ancak son topta kaybettik. Savunma sertliğimizi aynı seviyelerde tutmamız ve aynı şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Takım olarak iyi basketbol oynuyoruz ve bunu sonuca yansıtmak istiyoruz. Olympiacos deplasmanında kendi oyunumuzu parkeye yansıtarak galip gelen taraf olmak için mücadele edeceğiz.” diye konuştu.