BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, Barcelona maçını değerlendirdi

26 Ekim 2021 Salı 23:41

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımızın Barcelona'ya 76-74 mağlup olduğu Turkish Airlines EuroLeague 6. hafta maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic karşılaşmayla ilgili, “Şu ana kadar oynadığımız maçlar arasında kazanılacak bir maç varsa gerçekten bu maçtı. İnanılmaz bir efor sarf edildi, oyuncular çok iyi oynadı. Şans da birçok zaman bizim yanımızdaydı. Muhteşem bir taraftarın önündeydik. Hak ettik. Bizim sıcak kanlı değil daha soğu kanlı olmamız gerekiyor. Daha sakin, olumlu kararlar vermemiz gerekiyor. Çok iyi başladık, yapmamız gerekenleri yaptık. Ama ikinci çeyrekte Barcelona 3 guardıyla bizi yakaladı. İkinci çeyrekte bazı fast backler oldu hoşuma gitmeyen, savunmamız çok iyi değildi orada. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Çok korkusuzca oynadılar, inanılmaz efor sarf ettiler. Bundan sonraki bütün maçlarda her top için savaşarak oynamaya devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.
 
Takımda özgüveniyle ilgili soruya Başantrenörümüz Djordjevic, “Böyle bir şey hissetmedim. Hatta bu tarz şeylerin karakteri daha da güçlendirdiğine inanıyorum. Bizim sadece bireysel taktiklerde belli anlarda hücumda olsun, savunmada olsun doğru karar vermeye biraz çalışmamız gerekiyor. Doğru yoldayız. Tabii galibiyet olsa daha yardımcı oluyor doğru yolda devam etmeniz için. Kaybedince çok yardımcı olmuyor ama bu basketbol. Yarın tekrar deplasmana gidiyoruz. Yine enerji ve cesaretle devam etmemiz gerekiyor.” yanıtını verdi.
 
Taraftarlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Başanrtenörümüz, “Onların desteğini hissediyoruz, inanılmaz minnettarız. İnşallah onların yüzünü tekrar güldürmeyi başaracağız.” dedi.
 
Son olarak Marko Guduric ve Jan Vesely’nin performansıyla ilgili konuşan Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, “Marko çok çalışıyor. Sakatlıktan geri döndü ve böyle dönüşlerde geçmeniz gereken bir duvar var, özgüveni geri geldi. Tabii ki inişleri çıkışları oldu ve gelişmeye devam ediyor. Jan da gerçek bir liderdi. Her alanda inanılmaz katkısı oldu.” diyerek sözlerini tamamladı.