BASKETBOL

Başantrenörümüz Igor Kokoskov ve Jan Vesely’nin maç önü görüşleri

22 Aralık 2020 Salı 17:06

Turkish Airlines EuroLeague 16. hafta maçında 23 Aralık Çarşamba günü saat 20.45’te Olympiacos’u konuk edecek olan Fenerbahçe Beko’da, Başantrenörümüz Igor Kokoskov ve oyuncumuz Jan Vesely, karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundular.

Bir reaksiyon maçına çıkacaklarının altını çizen Başantrenörümüz Igor Kokoskov, “Tecrübeli bir takımla karşılaşacağız. Hem hücumda hem de savunmada çok basit ve doğru bir takım yapısına sahipler; bu, nasıl oynamaları gerektiğini bilen bir koç ve takımdan bahsettiğimizi kanıtlıyor. Özellikle son dönemde çok iyi oynuyorlar. Biz de bu süreci maalesef iyi geçiremedik. Bu nedenle öncelikle kendi oyunumuza konsantre olmalı ve hem hücumumuzu hem de savunmamızı geliştirmeliyiz. Kesinlikle mental olarak doğru şekilde hazırlanmalı ve odaklanmalıyız. Bu bir reaksiyon maçı. Reaksiyon göstermeliyiz.” dedi.

Jan Vesely ise “Çok iyi bir takımla karşılaşacağız. Son maçlardaki performansımızdan sonra parkeye çıkmalı ve bu dönemdeki oyunumuzdan kesinlikle çok daha iyisini sergilemeliyiz. İlk toptan itibaren mücadele etmeli ve 40 dakika boyunca konsantre kalabilmeliyiz. Kilit nokta bu olacak. Elbette rakip olarak buraya gelecek olması kötü, ancak Kostas Sloukas’ı tekrar görecek olmak da güzel olacak. Ama biz oyunumuza konsantre olmalı ve karşılaşma boyunca savaşmalıyız.” şeklinde konuştu.