BASKETBOL

Zeljko Obradovic ile Melih Mahmutoğlu’nun maç önü görüşleri

05 Aralık 2019 Perşembe 17:15

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 12. hafta maçında Alba Berlin’i konuk ediyor. 6 Aralık Perşembe günü (yarın) 20:45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak karşılaşma öncesi Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ile kaptanımız Melih Mahmutoğlu açıklamalarda bulundu.
 
Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, çok agresif ve yüksek tempoyla oynayan bir takımla karşılaşacaklarını ve rakip karşısında üst düzey bir performans ortaya koymaları gerektiğini vurgularken; kaptan Melih Mahmutoğlu ise, taraftarlarımızın da desteğiyle galibiyet serisini uzatmak istediğimizi söyledi.
 
Zeljko Obradovic: “Çok spesifik basketbol oynayan bir takımla karşılaşacağız. Çok agresifler ve yüksek tempoyla oynuyorlar. Sıralamadaki yerleri bana göre hiç gerçekçi değil. Oynadıkları basketbol itibarıyla çok daha iyi bir yerde olmayı hak ediyorlar. 11 maç içerisinde Barcelona deplasmanı ve iç sahada oynadıkları Olympiacos karşılaşması dışında genel olarak çok iyi bir performans ortaya koydular. Oyunlarında çok fazla opsiyonları var. Çok fazla üç sayılık atış isabeti buluyorlar. Uzun oyuncuları ikili oyun sonrası dışarıdan da isabet kaydedebiliyor. Takım olarak hücum ribaunduna giriyorlar ve bu alanda da güçlüler. Alba Berlin’i yenmek istiyorsak çok üst düzey bir performans ortaya koymamız gerektiğini söyleyebilirim.” dedi.
 
Melih Mahmutoğlu ise, “EuroLeague’de sezonun ilk bölümünü çoğunlukla deplasmanda geçirdik ve istemediğimiz sonuçlar aldık. Asvel deplasmanında gelen galibiyetin ardından, eksiklerimize rağmen Khimki’yi evimizde geçmeyi bildik ve şimdi galibiyet serimizi daha da uzatmak istiyoruz. Alba Berlin çok iyi bir takım. Avrupa’nın en tecrübeli koçlarından birine sahipler. Geçen sezon EuroCup’taki başarılarını bu sezon EuroLeague’e taşıdılar. Eriksson, Hermannsson ve Giffey gibi çok önemli şutörleri var. Topu çok iyi paylaşıyorlar ve iyi hücum ediyorlar. Kesinlikle keyifli bir maç olacak. Taraftarlarımız bize bu dönemde müthiş destek verdi, Cuma günü bir yenisine daha imza atacaklarından eminim. Onların da desteğiyle bu maçı kazanabilmek için en iyi basketbolumuzu oynamaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.