KULÜP

Zeljko Obradovic ve Nikola Kalinic’in Valencia Basket maçı önü görüşleri

26 Aralık 2019 Perşembe 17:02

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 16. hafta maçında Valencia’yı konuk ediyor. 27 Aralık Cuma günü (yarın) 20:45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele öncesi Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ile oyuncumuz Nikola Kalinic açıklamalarda bulundu.

Zeljko Obradovic: "EuroLeague’de pozisyonumuzu çok iyi biliyoruz. Ciddi bir reaksiyon göstererek iyi bir takımı mağlup etmeye çalışmamız gereken bir durumdayız. Valencia, harika bir hücum organizasyonuna sahip. Oyunlarında birçok üç sayılık atış denediklerini ve özellikle ikili oyun sonrası dışa açılan uzunlarıyla da bunu yapabildiklerini görüyorsunuz. Eğer kazanmak istiyorsak, rakibimizle ilgili tüm detaylara hazırlıklı olmamız gerekiyor." 

Nikola Kalinic: "Sezon başında hedeflediğimiz noktada olamadığımız bir sır değil. Ama önümüzde oynanacak çok maç var. Bizim için iyi olan şey, takımların galibiyet sayılarının birbirlerine yakın olması. Özellikle 6. ve 7. basamak ile aramızda 3 ya da 4 galibiyet var. Eğer iyi oynamaya başlar ve birkaç maç kazanabilirsek her şey değişebilir. Ayrıca yeni bir transferimiz var ve onun da ilerleyen dönemde bize çember altında katkı vermesini bekliyoruz. Valencia bu sezon için yeni bir takım ama onları geçmiş yıllardan çok iyi tanıyoruz. Sert ve hızlı oynamayı seven bir ekip. Hızlı oynuyorlar ama aynı zamanda organizeler. Onların ofansif oyununu durdurursak, galibiyet için avantajlı duruma geçebiliriz. Taraftarlarımız için de bir şey söylemek istiyorum. Bize bu zorlu dönemde de desteklediklerini gösterdiler. Bunun için teşekkür ediyoruz. Gerçek taraftarlar böyle zorlu dönemler geldiğinde takıma destek olurlar ve onlar da bunu yaptılar. Bu nedenle onlara minnettarız."