BASKETBOL ALTYAPI

Yiğit Hamza Mestoğlu Fenerbahçe Basketbol Ailesi’ne katıldı

07 Ağustos 2023 Pazartesi 12:00

Son olarak İspanya’da UCAM Murcia kadrosunda yer alan ve alt yaş gruplarında da Milli Takımımızın formasını başarıyla terleten Yiğit Hamza Mestoğlu, Fenerbahçe Basketbol Ailesi’ne katıldı. Sporcumuz, 2023-24 sezonunda Fenerbahçe Koleji DS Energy ile TBL’de forma giymenin yanı sıra, çifte lisans uygulamasıyla Fenerbahçe Beko’nun kadrosunda da yer alacak.
 
22 Nisan 2004 tarihinde dünyaya gelen 2.03 boyundaki Yiğit Hamza Mestoğlu, forvet pozisyonunda forma giyiyor. Hamza, kariyerine Banvit altyapısında başladı. 2018-19’da Teksüt Bandırma forması giyen oyuncumuz, 2019 yılında İspanya'nın yolunu tuttu ve UCAM Murcia’ya transfer oldu. Bu süreçte Murcia’da hem genç takımda hem de A Takım seviyesinde önemli deneyim elde eden Hamza, 2021-22 sezonu Aralık ayında UCAM Murcia A Takımı ile Gran Canaria’ya karşı süre alırken, Murcia tarihinde ACB’de sahaya çıkan en genç üçüncü oyuncu oldu.
 
Hamza Mestoğlu, 2022-23 sezonunda ise İspanya LEB Silver Ligi’nde Decolor Fundacion Globalcaja La Roda forması giydi ve 26 maçta 8.7 sayı, 3.8 ribaund, 1.1 asist ortalamaları üretti.
 
Milli formamızı U16 kategorisinden bu yana başarıyla terleten Yiğit Hamza Mestoğlu, son olarak 2023 yazında hem U19 Milli Takımımızın formasını giydi ve dünya üçüncülüğü yaşadı hem de U20 Milli Takımımız ile Avrupa Şampiyonası’nda boy göstererek çeyrek final oynama başarısı gösterdi.
 
Hamza Mestoğlu, ülke basketbolumuzun forvet pozisyonundaki en yetenekli oyuncularından biri olarak kabul ediliyor.
 
Bu anlaşmanın Kulübümüze ve sporcumuza hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz.