BASKETBOL ALTYAPI

TB2L’DE ŞAMPİYON FENERBAHÇE KOLEJİ SAFİPORT

30 Nisan 2022 Cumartesi 18:36

Fenerbahçe Koleji Safiport Basketbol Takımımız, Türkiye Basketbol 2. Ligi’nin şampiyonu oldu.

Türkiye Basketbol İkinci Ligi 2021-2022 sezonunda Final Grubu müsabakaları sonunda Fenerbahçe Koleji Safiport, finalde karşılaştığı Çağdaş Bodrum Spor’u 75-65 mağlup ederek şampiyon oldu.

Final Grubu’nu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Koleji Safiport’a şampiyonluk kupası ve madalyalarını TBF Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. Genel Müdürü Serhan Çatal takdim etti.

Genç basketbolcumuz Ahmet Safa Yılmaz, turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) ödülünü aldı.

Takımımız dün oynanan yarı final maçında Kastamonu Yurdum’u 74-60 mağlup ederek misli.com Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselmeyi garantilemişti.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda oynanan müsabakayı Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu ile TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF yöneticileri de takip etti.

Fenerbahçe Koleji Safiport Basketbol Takımımız karşılaşmayı; Cengizhan İvedi, Ahmet Safa Yılmaz,  Bertan Baştan, İsmet Baran Avşar ve Barış Yeniay beşiyle başladı.

Maça daha iyi başlayan Çağdaş Bodrum Spor, ilk çeyreği 13-20’lik skorla önde tamamladı. İkinci çeyrekte ise rakibine oranla daha etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe Koleji Safiport, soyunma odasına 33-27’lik üstünlükle girdi. Skorer isimlerimizin devreye girdiği karşılaşmanın üçüncü çeyreğini 55-51’le önde geçen takımımız, rakibin savunma direncinin zayıfladığı ve rahat bir oyun sergilediği mücadeleden 75-65 galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

Ekrem Sancaklı ve İsmet Baran Avşar 18’er sayıyla maçın en skorer isimleri olurken; Ahmet Safa Yılmaz 15, Barış Yeniay ve Bertan Baştan 7’şer, Cengizhan İvedi 6, İsmail Karabilen de 4 sayıyla şampiyonlukta pay sahibi oldu.

Çeyrek Skorları:

1. Çeyrek: 13-20
2. Çeyrek: 33-27 
3. Çeyrek: 55-51
4. Çeyrek: 75-65

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları