ATLETİZM

Atletlerimiz Salon Olimpik Deneme yarışlarını rekorlarla tamamladı

25 Ocak 2021 Pazartesi 10:33

Atletizmde 2020-2021 kış takvimindeki dördüncü, yeni yıldaki üçüncü yarışma olan Salon Olimpik Deneme müsabakaları 23-24 Ocak tarihlerinde Ataköy Atletizm Salonu’nda yapıldı. Türkiye rekorlarına sahne olan yarışmalara kadınlarda 15, erkeklerdeyse 20 sporcuyla katılan Fenerbahçe Atletizm Şubemiz zirvede yer aldı.

Bir günde tam 10 Türkiye rekorunun kırıldığı Salon Deneme Yarışmaları’nda bir rekor da egale edildi.

Turnuvayı Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ve Atletizm Şubemiz Sorumlusu Gürsel Özyurt da takip etti.

Organizasyonda mücadele eden milli atletlerimizden Ersu Şaşma, Olimpiyat vizesi hedefiyle başladığı 2021 sezonuna müthiş başladı. Balkan şampiyonu Ersu Şaşma, yılın üçüncü Salon Deneme yarışmasında Ruhan İşim’in 23 yıllık sırıkla atlama rekorunu ele geçirdi. Ersu, 5.71 atlayarak İşim’in 1998’de ABD’nin Nevada eyaletindeki Reno kentinde yaptığı 5.70’lik rekoru kırmayı başardı. Ersu’nun rekoru, aynı zamanda Türkiye U23 rekoru olarak da kayıtlara geçti. Ersu Şaşma’nın bu derecesi, World Athletics kuralları gereği sırıkla atlamada salon ve açık saha aynı listede değerlendirildiği için genel tasnifte de Türkiye rekoru oldu. Ruhan İşim’e ait açık sahadaki rekor da, salonda olduğu gibi 5.70’te duruyordu.

Organizasyonda piste çıkan diğer atletlerimizden Erkekler 300 metrede İlyas Çanakçı, 33.22 ile U23 ve büyükler salon rekoru kırarken, Oğuz Uyar da 200 metrede 21.29 ile U23 rekorunu egale ederek rekora ortak oldu. Kadınlardaysa 300 metrede Emel Şanlı Kırcın, 38.79 ile hem büyüklerde hem de U23 salon Türkiye rekorlarının sahibi oldu.

Hafta başında İstanbul’a beraber kampa gelmeye hazırlandığı hocası İbrahim Halil Çömlekçi’yi kalp krizi sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan atletimiz Ersu Şaşma, beş gün sonra çıktığı yarışmada kırdığı rekor sonrasında üzerinde hocasının fotoğrafının olduğu tişörtü giyerek bu tarihi rekoru hocasına armağan etti.

Basın Fotoğrafları