VOLEYBOL

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) Yenilenen Müsabaka Programı

30 Ekim 2020 Cuma 22:18

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını ve artan vaka sayıları karşısında CEV Şampiyonlar Ligi’nde oynanması planlanan, Kadın ve Erkek takımlarımızın yer aldığı 4.Raunt grup maçlarında format değişikliğine gidildiğini açıkladı.

CEV tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 CEV Kadınlar ve Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde mücadelede edecek olan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız ile Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, grup maçlarını 2 devre üzerinden iki turnuvalı maç usulüne göre oynayacak.

CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde A Grubunda yer alan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, birinci turnuva maçlarını 8-9-10 Aralık 2020 tarihlerinde Polonya temsilcisi Grupa Azoty KĘDZIERZYN KOŹLE’nin ev sahipliğinde, ikinci turnuva maçlarını ise 26-27-28 Ocak 2021 tarihlerinde, diğer Polonya temsilcisi PGE Skra BELCHATOW’un ev sahipliğinde oynayacak. Takımımız grubunda Grupa Azoty KĘDZIERZYN KOŹLE (Polonya), PGE Skra BELCHATOW (Polonya), Lindemans AALST (Belçika) ile mücadele edecek.

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde B Grubunda bulunan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız ise birinci turnuva maçlarını 8-9-10 Aralık 2020 tarihlerinde İtalyan takımı A. Carraro Imoco CONEGLIANO’nun ev sahipliğinde, ikinci turnuva maçlarına da 26-27-28 Ocak 2021 tarihlerinde Fransız temsilcisi VB NANTES’ın ev sahipliğinde oynayacak. Takımımız grubunda A. Carraro Imoco CONEGLIANO (İtalya), VB NANTES (Fransa), Uralochka-NTMK EKATERINBURG (Rusya) ile mücadele edecek.

CEV Şampiyonlar Ligi 4. Raunt grup turnuvaları tamamlandıktan sonra (A-B-C-D-E), grup birincileri ile en iyi sonucu alan 3 grup ikincisi, çeyrek finale yükselme hakkını kazanacak.