VOLEYBOL

ŞAMPİYON FENERBAHÇE OPET

11 Mayıs 2023 Perşembe 22:08

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi Final Etabı serisinde Eczacıbaşı Dynavit’e 3-0’lık üstünlük kurdu ve 6. şampiyonluğunu kazandı. Ligde normal sezonu üçüncü sırada tamamlayan Takımımız, yarı finalde VakıfBank’ı eledi ve adını finale yazdırdı. Final serisinde Eczacıbaşı Dynavit’e karşı ilk maçı 3-1, ikinci maçı 3-2 kazanan Fenerbahçe Opet, serinin üçüncü maçını da 26-28, 25-21, 21-25, 26-24 ve 8-15 setler sonunda 3-2 kazandı ve 6 yıl aradan sonra şampiyonluğa uzandı.

Cumhuriyetimizin 100. yılında ikinci kupa

Sezona Spor Toto Şampiyonlar Kupası ile başlayan, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı final, Kupa Voley’de final oynayan Sarı Melekler,  sezonu da Misli.com Sultanlar Ligi şampiyonluğuyla noktaladı.

Şampiyonluk kupası oyuncularımızın ellerinde yükseldi

Şampiyonluk seremonisine “Cumhuriyetin Feneri Şampiyon” tişörtleriyle çıkan Takımımıza madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Göksu takdim etti. Şampiyonluk kupasını ise TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile Misli.com Genel Müdürü Zafer Reisoğlu verdi. Kaptan Eda, kupayı almak üzere Ana Cristina De Souza’yı çağırdı. Kupa oyuncularımızın ellerinde yükselirken, salonda büyük sevinç yaşandı. Kupa törenin ardından toplu fotoğraf çektirildi. Oyuncularımız sonrasında kupayı taraftarlarımıza götürdü ve şampiyonluk sevinci birlikte kutlandı. Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz de takımımızı tebrik etti.

En iyiler ödüllerini aldı: Fenerbahçe Opet'ten 5 oyuncuya ödül

En değerli ve en iyi pasör çaprazı ödülü Melissa Vargas'a verilirken, en iyi libero ödülünü Gizem Örge, en iyi pasör ödülünü Macris Carneiro, en iyi orta oyuncu ödülünü Eda Erdem Dündar, en iyi smaçör ödülünü Arina Fedorovtseva aldı.

Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz maçı izledi

Eczacıbaşı Dynavit’in ev sahipliğinde Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan maçı Başkanımız Ali Y. Koç, Genel Sekreterimiz Burak Ç. Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden Simla Türker Bayazıt, Mehmet Dereli, Fethi Pekin, M. Kemal Danabaş ve İlker Dinçay izledi.

Fenerbahçe Opet maça Melissa Vargas, Aslı Kalaç, Arina Fedorovtseva, Macris Carneiro, Eda Erdem Dündar, Ana Cristina De Souza altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı. İlk setin son bölümü nefesleri kesti. 24-21 geriden gelen Sarı Melekler, bloklarda rakibine geçit vermedi ve ilk seti 26-28 kazandı. Karşılıklı sayılarla geçen ikinci set, Eczacıbaşı Dynavit’in 25-21 üstünlüğüyle tamamlandı.  Baştan sona üstün oynadığı üçüncü 21-25 kazanan Takımımız, setlerde 2-1 öne geçti. Dördüncü sette geriden gelerek Kaptan Eda’nın sayılarıyla öne geçen Sarı Melekler, farkı 4 sayıya kadar çıkarsa da setin sonunu iyi oynayan Eczacıbaşı Dynavit karşısında seti 26-24 geride tamamladı. Son sette saha değişimine 2-8 önde giren Fenerbahçe Opet, seti 8-15, maçı da 3-2 kazandı.

Melissa Vargas 18, Arina Fedorovtseva 17, Aslı Kalaç 15, Ana Cristina De Souza 14 ve Eda Erdem Dündar 13 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.

Fotoğraflar: Burak Saltık, Altan Göçer

Basın Fotoğrafları