FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal’dan Antalyaspor maçı sonrası açıklamalar

04 Ekim 2019 Cuma 23:29

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Antalyaspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Ersun Hoca, “Merkezi çok iyi kapatan bir takımla oynadık. Çözümü ise, özellikle kanattan çok iyi organizasyon yapmamız gerekiyordu ki kanatlardaki iki oyuncumuz biliyorsunuz sakat. Aynı zamanda sol bekin de oyunu hızlandırması açısından oyuna katılması gerekiyordu. Bu eksiklikler bizi bu konuda yavaşlattı. Rakibe karcı ne kadar üstün olsak da merkezi bir türlü geçemedik. Her türlü organizasyonu da denedik. Maalesef, girdiğimiz organizasyonlarda zor olacak pozisyonlardan da yararlanamadık. Oyuncularımızın duyarlılığını çok iyi anlıyorum. Onlar çok üzüldüler. Mağlubiyete çok üzüldüler ve tepkililer. Yapılacak en önemli şey, bu takıma inanmak ve devam etmek. Ben de sonuna kadar bu takıma inanıyor ve güveniyorum. Eksik oyuncularımız geldiğinde de özellikle kanat organizasyonlarını daha becerili, orijinal oyuncularla oynadığımızda bu sorunların çözümü de daha kolay olacaktır. Bu bir bahane değil. Rakipler bunu yapacak. Fenerbahçe de rakiplere karşı girdiği pozisyonlardan faydalanacak. Bugünkü başımıza gelen kaza değil, rakibimizin direnciyle birleşince bizim karşı gösterdiğimiz dirençle birlikte hak etmediğimiz bir mağlubiyet almış oluyoruz. En azından bunu söyleyebilirim. Oyuncularımın da bu tepkisini iyi niyetli bir şekilde değerlendiriyorum. Onların kazanmak için yeteneklerini sonuna kadar kullandıklarını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçemizin geleceği hakkında da konuşan Ersun Yanal, takımımızın ligdeki ipi göğüsleyeceğini düşündüğünü vurgulayarak, “Biz, 6 hafta içerisinde taraftarımızın bize inandığı, bizi desteklediği bir süreç yaşadık. Bu süreçte eksiklerimiz vardı, çok zor bir mücadeleydi. Bu eksiklerimiz olmasına rağmen tempomuz, oyundaki tutumumuz, karşılıklı oynanan oyunlardaki üstünlüğümüz ve tavrımız ve tabii ki ortaya konan tüm ofansif istatistikler Fenerbahçe taraftarının istediği sonuçlardı. Bunu hak ederek oyuncularımızı desteklediler ve inandılar. İnanmaya devam etsinler.  Bizim bu yolda asla vazgeçmek gibi bir niyetimiz yok. Her zaman söylediğim gibi ben de bu takıma inanıyorum. Eksiklerimiz var ama bunlar çok kısa zaman içerisinde tamamlanacak.  Çok kısa süre içerisinde de daha tempolu, daha yüksek kazanmak arzusuyla oynayan bir takım olacak. Bu takımın bu eksiklerinin tamamlanması için birkaç haftaya ihtiyaç var. Oyuncularımız birkaç hafta içerisinde gelecekler ve ben takımın ligdeki ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum.” dedi.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Oyuncularımız ve ben de aynı duygu ve görüşü paylaşıyoruz. Bugün kapalı savunmanın bizi fazla zorladığını ve özellikle ihtiyacımız olan kanattaki yaratıcılığın eksikliğini oldukça fazla hissettik. Maalesef iki oyuncumuzu çok aradık. Oyunu açmak için her şeyi denedik ama açamadık. Merkezden ciddi bir hatayla da golü yedik. Onun dışında rakibimize her alanda üstün olduğumuz pozisyonları gole çeviremedik. Oyun sıkıştıkça oyundaki dengeler bozuldu. Özellikle kanat oyuncularımızın bir an önce dönmesine bu tür maçların daha rahat geçmesi için ihtiyacımız var. Bunu gördüğümüz bir haftaydı. Bu türlü oyunlar var. Rakiplerimiz bize karşı bu direnci hep gösterecekler. Bizim bunu açmamız için de bu maç bizim için önemliydi. Oyundaki oyuncularımızın tavrı, tutumu, kazanma arzusu, oyuna karşı bırakmayıp devam etme içgüdüleri oldukça iyi. Bu konuda oyuncularımı takdir ediyorum. Onlar da çok üzüldüler. Bu maçı kaybetmememiz gerektiğini biliyorduk. Bununla birlikte bu tür maçın bir daha böyle oynanamaması adına da çalışıp kendimizi geliştirmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum. taraftarımızı sonuna kadar destekledi. 6 hafta içerisinde ortaya koyduğumuz istatistiklerin, beklentinin, görsel anlamda da desteğin, kazandığımızı güvenin devam etmesini istiyoruz. Biz bunu hak ediyoruz. İyi bir takımız. Bunu da gösterebileceğimizi düşünüyorum. İyi karakterli oyuncular. Bunu çok rahat geçebileceklerini düşünüyorum.”

“Maçın sonucunu alamadığınızda başka bir şeysiniz. Maalesef maç sonucuna göre konuşuyoruz. Bizim elimizde bir kadro var. Şu anda en büyük sıkıntımız kanat organizasyonları ve oyuncularımızın kanatlardaki problemleri. Bunu çözebilmek adına oldukça zorlanıyoruz. Az bir süreç kaldı. Milli takım arasında umarım oyuncularımız bize katılır. Çünkü üç kanat oyuncumuzu oynatamıyoruz. Birini oynatmaya başladık. Geçen hafta sakatlanarak oyundan çıktı. Hazır olmak için biraz daha zaman ihtiyacı var. 75. ve 80. dakikada o da oyundan düştü. Oyun kalitesi bozulmaya başladı. Bunu yakaladığımızda daha farklı bir Fenerbahçe olacak.”
“Oyunu oynamak arzusunda olan bir takımız. Oyunu forse eden ve domine eden bir takım olmak zorundayız. Bunu geliştirmek için çalışıyoruz. Oyuncularımız bu hataları bazen yapıyorlar. Ama bu bir hata. Göbekten bu şekilde inmemeliyiz. Bir hafta oyuncular çok iyi, bir hafta çok kötü. Hayır, bireysel hataları minimuma indirerek daha iyi bir sürece gireceğiz. Sezon içerisinde katılan oyuncularımız var. Onları yan yana oynatmak ve performansa giden yolda birlikte görebilmek ve değerlendirmek konusunda da sıkıntılar yaşadık. Bir mazeret değil ama süreci anlatmak adına söylüyorum. Oyuncu da kazandık. Bazı oyuncularımızı farklı mevkilerde oynattık. Onları da kazandık. Ama şampiyonluk bu tür kazaları minimuma indirmekle geçiyor. Bunu minimuma indirmek zorundayız. Bütün oyuncularımız aşağı yukarı döndü sayılır. Sakatlıkları ve problemleri bitti.  B
u hafta arasında bütün oyuncularımız milli takım dönüşünde takıma katılacaklar ama dediğim gibi onların da oynamayla ilgili süreci hızlandırma ve birlikte oynamalarını sağlamak gibi bir zaman dilimi var. Dediğim gibi karakterli ve istekliliği, bağlılığı yüksek oyuncularla oynuyoruz. Onların ben çok kısa süre içerisinde çok daha fazla katkı sağlayacaklarını düşünüyorum.”

"Ben futbol oynanması gerektiğini düşünüyorum. Futbola destek olunması gerektiğini düşünüyorum, futbolun hızlandırılması gerektiğini düşünüyorum. VAR’ın kendi içindeki kuralları da oraya doğru evrimleştirmek istiyorlar. Oyunu çok fazla durdurmadan, hızlandırarak oyunu çok tempolu oynatarak gitmesinden yanayım. Bunlar olacak, yeni uygulanan özellikle de el konusu, yeni uygulanan biraz daha yukarıda, biraz daha aşağıda etki etti ya da etmedi, bunu çok burada tartışmak artık maç bitti. Futbolun içinde bunlar var, atacaksınız, attığınızda haklısınız; atamadığınızda haksızsınız. Ama oyunun tavrı ve tutumu açısından baktığımda oyuncularımın kendi yetenekleri ve becerileri konusunda ortaya koydukları efor ve kazanma arzuları, bana ilham veriyor. En azından onu söyleyebilirim. Duyarsız değiller, herkes duyarlı ve soyunma odasındaki tavırları da o duyarlılığı gösteriyor. Bu sevindirici bir şey. Herkesin gücünü, yeteneklerini, becerilerini eşit dağıttığımızdaysa bunu daha iyi bir şekilde geriye döndüreceğimizi düşünüyorum.”

“Savunmaya geçerken başka bir pozisyon, hücuma geçerken başka bir pozisyon oluyor. Biz bunları pozisyon pozisyon hücumdayken, top rakipteyken, top bizdeyken çalışarak devam ediyoruz. Burada sadece geçiş oynadık. 4-4-2 gibi bir hücum yapmadık, geçiş oyunu için kalabalık bir şekilde hücum yaptık. Hücumda temel savunmayı arkadaki savunmayı rakibe göre ve rakibin kaldığı oyuncusuna göre de planlamıştık ama rakip oldukça fazlaca kendi ceza sahası merkezine gömüldüğü için birçok pozisyon çıktı oradan. Ama şunu söyleyebilirim ki biz kanatları her iki kanat oyuncusuyla iyi kullandığımızda Dirar’ı uzun zamandır sol bek oynatıyoruz, fıtıkla ilgili ufak bir sorunu var. Onun çözümü için de baya bir süreçtir bekliyoruz. Sanırım bu hafta içerisinde Hasan Ali Kaldırım’ın dönüşüyle onu o dertten kurtarırız. Yani bu işin bir süreç olduğunu, bu süreçte takımımızın bu türlü yolda kazalar yapacağını ama en azından oyuncularımızın coşkusunu, tutumunu, ortaya koyduğu karakteri düşünerek tabii ki analizlerimizi yapacağız, yaptığımız hatalar, daha iyi yapabileceklerimiz bunları da masaya yatıracağız. Sanıldığı gibi değil, ligi biraz daha doğru yorumlamak lazım. Herkes çok kolay kazanmıyor. Puan barajları eksilerde 80 küsülerdeyken 60’lı rakamlara düştü. Daha iddialı ve çekişmeli bir lig yaşanıyor. Biz, bugün mağlubiyeti hak ettik mi, hayır hak etmedik. Ben mağlubiyet konusunda oyuncularıma ‘siz şunu kötü yaptınız’ diyemem. Mağlubiyeti hak edebilecek, hak ettiğimiz kadar çok kötü bir tavır sergilemedik. Evet, oyunun kötü olmasının ya da oyundaki becerilerin kullanılmamasının nedenlerini çok açık söylüyorum; oyunun oynatılacak yerine öre uygun oyuncu sayımızın biz sizin tarafınızdan düşünülmesi ve empati yapılmasını rica ediyorum. Siz bunu çok rahatlıkla düşünebilirsiniz. Çünkü bazı oyuncularımız gerçekten çok büyük fedakarlık yaparak gidiyor bu işte. Kendi orijinal mevkileriyle ilgili. Bu bir bahane değil, ben bunu kazandığımız maçlarda da  söylüyorum ki kazandığımız maçlarda özellikle Dirar’ın ya da Ozan’ın ya da başka oyuncularımızın özverisinden hep bahsettim. Yine bugün de bahsediyorum. Bugün top çizgiden içeriye geçmedi, onların özverileri tukaka olmamalı tam tersi yerini bulması. Bu takım çünkü orijinal olarak oynadığında farklı bir takım olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu takımdaki oyuncularımızın performansının sorumlusu benim ve bu performansları artarak devam edece ve daha iyisini yapacaklar. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın.”