BASKETBOL

Fenerbahçe Öznur Kablo 58-43 Famila Schio

27 Kasım 2019 Çarşamba 21:10

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, FIBA EuroLeague B Grubu 5. hafta maçında Famila Schio’yu konuk etti. Karşılaşmayı 15 sayı farkla 58-43 kazanan Potanın Kraliçeleri, grubundaki 4. galibiyetine imza attı ve liderliğini sürdürdü.
 
Alina Igagupova kaydettiği 15 sayıyla maçın skoreri oldu. Elizabeth Williams 11, Olcay Çakır 9, Kiah Stokes, Cecilia Zandalasini, Anna Cruz ve Laura Nicholls 4’er, Tuğçe Canıtez 3, Sevgi Uzun ve Ayşe Cora da 2’şer sayı kaydetti.
 
Fenerbahçe Ülker Metro Enerji Salonu’nda oynanan maçı Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu ve Esra Nazlı Ercan ile Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı ve kadın basketbol takımımızın eski kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen de takip etti.
 
Victor Lapena yönetimindeki Fenerbahçe Öznur Kablo Famila Schio karşısında parkeye; Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini, Tuğçe Canıtez, Elizabeth Williams beşiyle çıktı.
 
İki takımın da ilk hücumlarından faydalanamadığı karşılaşmada ilk sayılarını kaptan Tuğçe Canıtez’le bulan Fenerbahçe Öznur Kablo, yaptığı çok iyi savunmayla potasını rakibine kapattı ve ilk periyodun son 3 dakikasına girilirken farkı da çift hanelere taşıdı: 12-2. Potanın Kraliçeleri kalan bölümde de farkı eritmedi ve periyodu 16-9 önde tamamladı.
 
Sabrina Cinili’nin sayılarıyla başlayan ikinci periyotta 2 dakikalık sessizliğin ardından Elizabeth Williams ve Kiah Stokes ile sayılar bulan Takımımız, Olcay Çakır’la da farkı tekrar çift hanelere taşıdı: 22-11. Bu bölümün ardında hücumlarından sayı çıkaramayan Potanın Kraliçeleri, savunmadaki sertliğini de kaybedince fark 5 sayıya kadar indi: 22-17. Alina Iagupova ile tekrar toparlanan Fenerbahçe Öznur Kablo, Elizabeth Williams, Olcay Çakır ve Ayşe Cora’nın da sayı katkısıyla soyunma odasına 36-20 önde gitti.
 
Konuk ekip ikinci yarıya 5-0’lık seriyle başladı: 36-25. Bu seriyi Alina Iagupova ile bozan Potanın Kraliçeleri, tempolu savunmasıyla Famila Schio’ya ciddi hücum sorunları yarattı ve kolay sayı şansı tanımadı. Harika bloklarla rakibine geçit vermeyen Takımımız, hücumlarından da boş dönmedi ve üçüncü periyodu 50-27 önde tamamladı.
 
İlk 3 periyottaki savunmada ve hücumda sergilediği etkileyici oyunu bu periyoda da taşıyan Fenerbahçe Öznur Kablo, farkı eritmedi ve maçı 15 sayı farkla 58-43 kazandı.
 
Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Basın Fotoğrafları