BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 73-64 AX Armani Exchange Milan

24 Ocak 2020 Cuma 22:44

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 21. hafta maçında AX Armani Exchange Milan’ı konuk etti. Karşılaşmadan 73-64 galip ayrılan Takımımız, 9'uncu galibiyetine imza attı.

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçta misafirimiz oldu. Elazığ’dan gelen ve hepimizi üzen deprem haberinin ardından Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu salondan erken ayrıldı. 

Taraftarlarımız tribündeki yerini alırken, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz de maçı izledi.  

Ayrıca 24 Ocak Uluslararası Eğitim Günü dolayısıyla maç öncesinde ihtiyaç sahibi okul ve öğrenciler için kırtasiye malzemesi toplandı. 

Takımımız maça Sloukas, De Colo, Datome, Kalinic, Vesely beşiyle başladı. 

Rakibe beş top kaybı yaptırdığımız ve Datome ile Kalinic'in toplam 15 sayı ürettiği ilk çeyreği 24-15 önde tamamladık.  İkinci periyodun ilk beş dakikasında hücum performansımız düşse de iyi savunma yaparak üstünlüğümüzü devam ettirdik. Westermann, Datome ve Sloukas'ın üçlükleriyle farkı 17 sayıya kadar çıkaran ekibimiz, ilk yarıyı 41-31 önde bitirdi.

Üçüncü çeyreğin başında Thomas'ı pota altında  etkili kullanarak oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Tarczewskı'yi savunmakta zorlanmamıza rağmen bu periyodu da 56-47 üstün tamamladık. Son çeyrekte rakip takım bir ara farkı eritsede maçtan 73-64 galip ayrıldık.

Fenerbahçe Beko, Türk Hava Yolları EuroLeague'in 22'nci haftasında Almanya'da Alba Berlin'e konuk olacak.

Skor dağılımımız: Datome 14, De Colo 12, Vesely 10, Kalinic 10, Thomas 10, Sloukas 10, Nunnally 4, Westermann 3.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları