BASKETBOL

Fenerbahçe Beko çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti

23 Mayıs 2019 Perşembe 22:21

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play off çeyrek final ilk maçında Türk Telekom’u konuk etti. Sarı Lacivertliler mücadeleden 82-72 galip ayrılarak çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti. Serinin ikinci karşılaşması ise, 26 Mayıs Pazar günü saat 17.30’da Ankara Spor Salonu’nda oynanacak. Takımımız, ikinci karşılaşmadan da galip ayrılırsa adını yarı finale yazdıracak.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Metin Sipahioğlu ve Esra Nazlı Ercan da takip etti.

Zeljko Obradovic yönetimindeki Ekibimiz karşılaşmaya; Nicolo Melli, Ahmet Düverioğlu, Nikola Kalinic, Marko Guduric ve Kostas Sloukas beşiyle başladı.

Maça iyi başlamayan Fenerbahçe Beko, ilk dakikalarda 4-12 geriye düştü. Karşılıklı hatalarla devam eden karşılaşmada Guduric ile sayılar üreten Takımımız, Kaptan Melih’in oyuna girmesiyle farkı 6’ya indirdi(10-16). Çeyrek biterken de Kalinic ile üç sayılık isabet sağlayan Fenerbahçe Beko, son saniyede Kaya Peker’in basketine engel olamayınca ilk periyodu 13-19 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe sayılarla başlayan taraf Türk Telekom olurken; Takımımız hem hücumda hem de savunmada sorunlar yaşayınca skor 13-25 oldu. Son bölümde art arda sayılar üreten Fenerbahçe Beko, Nicolo Melli ve Melih Mahmutoğlu’nun da basketleriyle farkı tek hanelere indirse de çeyreği 35-42 geride bitirdi.

İkinci yarıda kaldığı yerden devam eden Obradovıc'in öğrencileri önce savunmasıyla rakibini durdurdu, ardından pota altını etkili kullanarak farkı 2 sayıya indirdi.

Son periyoda 58-56 geride giren ekibimiz, Gudurıc'in üçlüğüyle maçta ilk kez öne geçti. Savunma sertliğini en üst seviyeye çıkaran sarı lacivertliler Türk Telekom’a ilk 4 dakikada 2 sayı şansı tanıyarak farkı açmaya başladı. Sloukas ve Ali Muhammed'in çabalarıyla çift haneli farkı yakalayan Fenerbahçe Beko, sahadan 82-72 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları