BASKETBOL

2023-24 sezonunda 4 kupayla tarih yazan Fenerbahçe Alagöz Holding, basın mensuplarıyla bir araya geldi

19 Nisan 2024 Cuma 14:24

Sezonu 4 kupa ile tamamlayan, rekorlar kıran ve Avrupa’nın zirvesinde yer alan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın teknik heyeti ve oyuncuları, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yer alan Fenerbahçe Basketbol Müzesi’nde medya mensuplarıyla bir araya geldi.
 
2023-24 sezonunda Avrupa’da üst üste ikinci kez EuroLeague Kupasını kazanan ve bunu başaran ilk kadın Türk takımı olan Fenerbahçemiz, aynı zamanda FIBA Süper Kupa’yı da ülkemize getiren ilk takım oldu. Türkiye Kupası’nı 14. kez kazanarak bu kupayı en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduran Potanın Kraliçeleri, ligi de namağlup şampiyonlukla noktalayarak, üst üste 6’ncı toplamda ise 18. kupasını kazandı ve bu alanda da açık ara liderliğini koruyarak camiamızın ve Türk basketbolunun gururu oldu.
 
Elde edilen bu tarihi başarıların hikâyelerinin basın mensuplarıyla paylaşıldığı medya günü etkinliği öncesinde basketbolcularımız ve teknik heyetimiz Metro Enerji Salonu’nda Fenerbahçe TV’nin konuğu oldu.
 
Başantrenörümüz Valerie Garnier: Oyuncular tek bir hedef altında buluştu. Bu da Fenerbahçe’ydi, takımdı, kupalardı
 
Sezonun 4 kupasının da yer aldığı programda elde edilen bu tarihi başarıyı değerlendiren Başantrenörümüz Valerie Garnier, “Çok zordu. Kupalar için çok fazla çalışıldı. Kızlar her istediklerimizi yaptılar, inanılmaz efor sarf ettiler. Çok ter döküldü. Ocak ayına doğru üst üste çok fazla maç yaptık, üst üste zorluklar gelmeye başladı. 10-12 tane maç yaptık. Antrenör için en muhteşem olan şey ise, kızların kendilerini buna adapte etmeleriydi çünkü hedefleri belliydi. 4 kupa için çalışmaları gerektiği bilincindelerdi. Bu bizim işimizi bir noktada rahatlattı. Burada birçok yetenek görüyor olabilirsiniz ama tek bir hedef altında buluştu oyuncular. Bu da Fenerbahçe’ydi, takımdı, kupalardı. Önemli olan detay da buydu. Koç olarak böyle bir takım etrafında birleştiğinizde esas olağanüstü olan bu. Olağanüstü bir sezondu. Herkese kulübümüze oyunculara, staffa, herkese teşekkür etmek istiyorum.” dedi.
 
Ardından söz alan oyuncularımız kazanılan bu başarıdan dolayı duydukları gururu ve mutluluğu taraftarlarımızla paylaştı.
 
Daha sonra basın mensuplarıyla bir araya gelen takımımız ve teknik heyetimiz, soruları yanıtladı ve özel röportajlar verdi. Etkinlikte, Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş da yer aldı.
 
Medya günü, ‘Dünyanın En Büyük Spor Kulübü’ pankartı ile çekilen fotoğraf ile son buldu.


Basın Fotoğrafları