BASKETBOL

Fenerbahçe Alagöz Holding 83-66 Galatasaray Çağdaş Faktoring

29 Mart 2024 Cuma 20:37

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off yarı final ilk maçında Galatasaray Çağdaş Faktoring’i 83-66 yendi ve seride 1-0 öne geçti. Takımımızda Napheesa Collier 20 sayı 14 ribaund ile double double yaparken, Natasha Howard 19, Alperi Onar 13, Sevgi Uzun ise 12 sayı kaydetti.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final serisinde 2. maç, 2 Nisan Salı günü saat 20.30'da Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanacak.

Fenerbahçe Alagöz Holding ile Galatasaray Çağdaş Faktoring arasındaki yarı final serisi ilk maçına Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonu ev sahipliği yaptı. Derbi müsabakasını Yönetim Kurulu Üyelerimizden M. Kemal Danabaş ile Sertaç Komsuoğlu da takip etti. 

Karşılaşmaya Sevgi Uzun, Natasha Howard, Emma Meesseman, Yvonne Anderson ve Napheesa Collier beşiyle başlayan Kadın Basketbol Takımımız, skor üstünlüğünün sık sık değiştiği ilk çeyreği 22-20 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte etkili başlayan taraf konuk ekip oldu. Galatasaray Çağdaş Faktoring, periyoda 9-1'lik seriyle başlasa da Valerie Garnier'in öğrencileri skoru lehlerine çevirdi ve soyunma odasına 41-38'lik Fenerbahçe Alagöz Holding üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü çeyrekte hem hücumda hem de savunmada daha etkili olan taraf Kadın Basketbol Takımımız oldu. Çeyreğin ilk 3 buçuk dakikasında 5, kalan 6 buçuk dakika içinde de yalnızca 2 sayıya izin veren sarı lacivertliler, son periyot öncesinde skoru 61-45'e getirdi.

Skor avantajıyla çıktığı son periyotta da farkın erimesine izin vermeyen Potanın Kraliçeleri, parkeden 83-66 galip ayrıldı ve yarı final serisinde 1-0 öne geçti.

Skor dağılımımız: Collier 20, Howard 19, Alperi 13, Sevgi 12, Anderson 8, Meesseman 6, Tilbe 5
 

Basın Fotoğrafları