YÜKSEK DİVAN KURULU

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan: Maalesef isimler, profiller değişiyor, algının renkleri asla değişmiyor

05 Kasım 2023 Pazar 14:30

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Kulübümüzün Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Genel Sekreterimiz şu ifadeleri kullandı:

Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım, Sayın Başkanım, Saygıdeğer Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kıymetli Yüksek Divan Kurulu üyelerimiz, ekranları başından bizleri izleyen değerli taraftarımız, herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Tüm takım sporlarımızda sezona başladığımız, stadyumdan salonlara koşturduğumuz, olimpik sporcularımızdan gelen haberlerle gururlandığımız, Türkiye’nin en büyük spor kulübü olarak, rekabetçi kimliğimizi ortaya koyduğumuz, üç aylık bir dönem geride kaldı.

Olimpiyatlara en çok sporcu gönderen Kulübümüz, 2024 Paris Olimpiyatları için, şimdiden 5 kota aldı. Boksta Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş ve Samet Gümüş; yüzmede Kuzey Tunçelli, atletizmde de Ersu Şaşma, Paris biletlerini alırken, birçok sporcumuz da olimpiyat kotası almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca, olimpik sporcularımız, son 3 aylık dönemde, Türkiye rekoru kırdılar, milli takımların farklı yaş kategorilerinde, ülkemize madalyalar kazandırdılar. Özetle, Fenerbahçemiz, sürekli işleyen ve durmaksızın üreten bir spor kulübü olarak, çalışmaya devam ediyor.

Geride bıraktığımız üç aylık süreçte, Kulübümüzde sportif, finansal, idari ve hukuksal anlamda yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

Şubelerimizin 3 aylık gündemlerini şube sorumlularımız barkovizyon eşliğinde salon ile paylaştı.

Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyeleri,

Fenerbahçe camiası olarak, eski Yönetim Kurulu ve Yüksek Divan Kurulu üyemiz Şaban Erdikler'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm Fenerbahçe camiasına başsağlığı dileriz. Fenerbahçemize olan katkıları, her zaman hatırlanacak ve özlemle anılacaktır. Mekânı cennet olsun.

Ülkemizin gururu, Dünyanın 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımımız, önce Avrupa Şampiyonası'nda büyük bir başarı elde ederek şampiyonluğa ulaştı. Ardından, Olimpiyat Elemeleri sürecinde sergiledikleri üstün performansla, tüm maçlarını kazanarak, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandılar. Milli Takımımızın zaferlerinin devamını diliyoruz ve onları gururla tebrik ediyoruz. Bu büyük başarıda, başta kaptanımız Eda Erdem Dündar, oyuncularımız Gizem Örge, Aslı Kalaç ve Melissa Vargas olmak üzere tüm Filenin Sultanlarını tebrik ediyoruz. Ayrıca, menajerimiz Pelin Çelik ve istatistik antrenörümüz Artun Aksan da milli takımımızın bu muhteşem başarısında önemli roller üstlendiler. Kendilerini de ayrıca tebrik ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu anlamlı dönemde, bizleri gururlandıran bir başka başarı haberi de, A Milli Futbol Takımımızdan geldi. Hırvatistan ve Letonya maçlarından aldığımız galibiyetlerle, Euro 2024’e gitmeyi garantiledik. Milli Takımdaki performanslarıyla bizleri gururlandıran futbolcularımızı ve Milli Takımımızı tebrik ediyoruz, Euro 2024’te kupa yolunda sonsuz başarılar diliyoruz.

Kulübümüzün devam eden hukuki süreçleri hakkında çok kısa bilgi vermek istiyorum:

Kulübümüze kurulan, 3 Temmuz 2011’deki kumpasa katılmış hâkim ve savcıların yargılamaları, Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde yapılmaktadır. Meslekten ihraç edilen, bir kısmı da yurt dışında firari, 38 sanıkla ilgili hazırlanan davada, FETÖ/PDY’nin amaçlarına ulaşmakta kulübümüzü bir engel olarak gördüğü ve kulübümüzü ele geçirme amacıyla hareket ettiği belirtilmiştir. Davanın sanıkları arasında, 3 Temmuz davasının savcıları ve heyet üyeleri de bulunmaktadır. Kulübün manevi ve maddi olarak zarara uğratıldığı gerekçesiyle, bu davada, Kulübümüz adına şikayetçi-katılan sıfatıyla müdahale talebinde bulunduk. Yargılamayı üstlenen Yargıtay 11. Ceza Dairesi, şikayetçi olarak davaya katılma talebimizi haklı bularak, davada “katılan” sıfatıyla yer almamıza karar vermiştir. Kulübümüze karşı yapılan hukuksuzluğun hesabını, hukuk önünde sormaya, kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Duruşmalara, meslekten ihraç edilen ve davada sanık olarak yargılanan, eski hakim-savcıların sorguları ile devam ediliyor. Yargılamanın bir sonraki celsesi, 7 Şubat 2024 tarihinde devam edecektir.

Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz,

Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantımızı, 8.500'den fazla Kongre Üyemizin katılımıyla, Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirdik. Toplantıda, tüzük değişiklikleri kabul edilirken, stadımızın isminin ‘Atatürk’ olarak değiştirilmesi de, Genel Kurul Üyeleri tarafından onaylandı. Katılan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi paylaşıyorum.

Kıymetli Fenerbahçeliler,

Türkiye Futbol Federasyonu, 15 Temmuz 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili, komisyon kurma kararı verdiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerinden tam 113 gün geçti. Komisyonla ilgili ortaya atılan dedikodular haricinde, atılmış tek bir somut adım yok!

Biz bu başvuruyu iki yıl önce yaptık, normal şartlarda, o günkü federasyonun daha hızlı adımlar atması gerekiyordu ama ne yazık ki, doğruyu yapmak yerine, kaçak cevaplar vererek, görmezden geldiler. Resmi belgelerle anlattığımız ve TFF’ye sunduğumuz gerçekler apaçık ortada. Tahkim başvurusunun geçmişte reddedildiği söylemi de büyük bir yalandır. Bu işte tek bir doğru var, o da tarihten silinemeyecek gerçekler ve müzemizdeki kupalarımız.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, en kısa sürede kuracağını açıkladığı komisyon ile ilgili, net adımlar atmasını bekliyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi, kurulacak komisyonun, her adımının da takipçisi olacağız. Komisyonda yer alacak tarihçi ve hukukçuların, baskılardan uzak ve adil karar vermeleri gerektiğini, tekrar tekrar vurgulamak istiyorum. 100. yılını kutlayan Türkiye Futbol Federasyonu’nun, 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili doğru kararı, hiçbir algıya kapılmadan vereceğine inanmak istiyoruz.

Evet, Başkanımız detaylı ve çok önemli açıklamalar yapacak ama çok kısa futbolla ilgili konulara değinmek istiyorum.

Spor kamuoyunda neredeyse herkesin mutabık kaldığı bir şekilde, oynadığımız hemen hemen her maçta skandal kararlarla durdurulmaya çalışılıyoruz. Attığımız goller VAR tarafından dakikalarca inceleniyor, tuhaf kararlar veriliyor, futbolcularımıza diğer takımların görmediği kolaylıkta kartlar gösteriliyor. TFF’ye buradan bir kez daha sesleniyoruz; hakemler adil ve eşit olmak zorunda, siz de bu eşitliği sağlamakla yükümlüsünüz.

Çok kısa bir süre önce, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili katıldığı bir programda bazı iddialarda bulundu. Başkanımız DA konuyla ilgili gereken açıklamaları yaptı. Biz de, ilgili iddialar üzerine federasyona bir başvuruda bulunduk. Geçen sene de ellerinde kayıtlar vardı, ama ne oldu, silindi herhalde. Ama maalesef isimler, profiller değişiyor, algının renkleri asla değişmiyor. Daha önce de söylediğim gibi Başkanımız, detaylı açıklamaları bu konu üzerinde yapacak.

Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyelerim,

Bir milletin eşsiz fedakârlığı, tarifsiz emeği, tanımsız adanmışlığı ile kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını, ülkemize olan inancımızla büyük bir coşku ve umutla kutladık.

Atamızdan aldığımız, “Bir ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmez.” bilinciyle, ülkesinin değerlerini ve milli duruşunu benliğinde taşıyan, binlerce sporcunun yetişmesinde ve bayrağımızın göndere çekilmesinde, pay sahibi olan Dünyanın En Büyük Spor Kulübü olarak; bir avuç toprağı vatan yapan ve bu güzel ülkeyi bizlere emanet eden tarihimizin mirasına olan bağlılığımızla,

Türk Eğitim Vakfı iş birliğinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, ülkemizin 81 ilindeki 81 evladımıza ve Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 1 çocuğumuza, Cumhuriyet bursu verdiğimizi açıkladık.

Bu kıymetli adımımıza sporcularımız, sponsorlarımız ve camiamız da dahil oldu. Sonsuza dek Cumhuriyetimiz diyerek çıktığımız bu yolda yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.

29 Ekim’de derneklerimiz vasıtasıyla ülkemizin 81 ilinden gelen vatan topraklarını, “Bir avuç toprağı vatan yapanlara minnettarız” diyerek stadımızın çimlerine gömdüğümüz, geleceğimiz olan çocukların başrolde olduğu bir kısa film yayınladık.

Söz konusu film salondaki üyelerle paylaşılır.

Ülkemizin değerlerine sonsuz saygı ve aidiyet duyan Kulübümüzün hazırladığı bu film, milyonlarca izlenmeye ulaştı, rekor kırdı.

Fenerbahçemiz, EN BÜYÜK BAYRAMIMIZIN 100. yıl dönümü için, tasarımında tarihimizden kesitlerin yer aldığı özel bir forma tasarladı.

29 Ekim 2023 Pazar günü oynadığımız, Siltaş Yapı Pendikspor maçında, gururla taşıdığımız formamızda; ilkeleri ve fikirleriyle hedeflerimize ışık tutan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi, 1923 yılında terlettiğimiz formadan ilham alınarak efsane çubuklunun tam önünde yer aldı.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.

İyi ki Fenerbahçe, Sonsuza dek Cumhuriyet!

Bu sene, 10 Kasım’da yine Atamızın huzuruna gideceğiz.

Artık bir geleneğimiz olmuş Fenerbahçe vapuruyla, başkanımız, sporcularımız, üyelerimiz hep birlikte 9’u 5 geçe Dolmabahçe Sarayı’nda Atamızın huzurunda olacağız.

Üye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Selma Rodopman ve ekibi bu konuda tüm hazırlıkları yaptılar, sizlere de bilgilendirmeler yapılmaya başlandı. Hepinizi bekliyoruz.

Sözlerime son verirken, YDK ile ilgili iki haberi paylaşmak istiyorum. Bugüne kadar YDK toplantılarında takdim edilen, 40 yıl ve üzeri plaket ve rozet törenlerimizi, farklı bir organizasyonda yapmaya başladık.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın, Olympiacos ile oynadığı EuroLeague maçı öncesi, Fenerbahçe Basketbol Müzesi’nde düzenlenen törene, Başkanımız Ali Y. Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar ve yönetim kurulu üyelerimiz katıldı. Bundan sonraki plaket ve rozet törenlerimizi de farklı organizasyonlarla yapmaya devam edeceğiz.

Son olarak, dün itibarıyla, Yüksek Divan Kurulumuza özel bir WEB sitesi kuruldu ve canlıya alındı. Bundan sonra, YDK ile ilgili tüm bilgileri, haberleri ve organizasyonları ydk.fenerbahce.org adresinden takip edebileceğiz.

Hepinizi saygıyla selamlıyor, bir sonraki buluşmamıza kadar sağlıklı günler diliyorum."