VOLEYBOL

Maç sonu galibiyet değerlendirmesi

02 Nisan 2024 Salı 17:53

Fenerbahçe Parolapara Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Efeler Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında Ziraat Bankkart’ı 3-2 yendi ve seride 1-0 öne geçti. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda oynanan maçın ardından Başantrenörümüz Kerem Eryılmaz ve takım kaptanımız Hasan Yeşilbudak, karşılaşmayı yayıncı kuruluşa değerlendirdi.

Başantrenörümüz Kerem Eryılmaz: Önemli olan seriye galibiyetle başlamak

Galibiyetin önemine vurgu yapan Başantrenörümüz Kerem Eryılmaz, “Mutluyuz. Skordan ziyade önemli olan seriye galibiyetle başlamak. İlk iki set çok iyiydik, sonrasında böyle bir rakibe karşı bir an oyununuzu kaybederseniz hemen cezayı kesiyorlar. Nitekim öyle oldu. Beşinci sete değişikliklerle başladık. O bize tekrar oyuna döndürdü. Başta yarattığımız farkı set sonunda koruyunca galibiyeti aldık. Bu da başlangıç. Serinin Ankara’sı var. Gerekirse tekrar burada oynayacağız. Turu geçen taraf olmak istiyoruz ama çok zorlar maçlar bizi bekliyor. Çok güçlü rakipler kaldı. Şansımızı sonuna kadar zorlayacağız.

Ziraat Bankası ile oynadığımız maçlarda en belirleyici etkenler servisler oluyor. Biz iyi servis atınca onların oyununu bozabiliyoruz, onlar iyi servis atınca bizim oyunumuzu bozabiliyorlar. Servisle beraber takımın blok defans etkinliği artıyor. Belirleyici yine bunlar olacak” dedi.

Kaptan Hasan Yeşilbudak: Henüz final yolunda bir adım attık

Kaptan Hasan Yeşilbudak da, “Güzel bir maç olacağını bekliyorduk. Karşımızda bildiğimiz ve tanıdığımız bir ekip var. Son üç yılın şampiyonu karşımızdaydı ve bu bilinçle maça hazırlandık. Çok iyi maç oldu. Sonunda kazanan taraf biz olduğumuz için takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Henüz final yolunda bir adım attık. Final için bir galibiyet daha lazım. Ankara’dan final bileti ile dönmek istiyoruz.

Geri dönüşlere alışkınız. Bu maçta bir durgunluğumuz oldu ama zaten voleybolda bu var. Bu hata oyunu. Hatalara başlarsanız arkası gelmez. Önemli olan tie breakti. Final setini kazanmayı bildik. Bizim için önemli olan bu. Maça gelip destek verenlere de çok teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.