SÖZDE ŞİKE DAVASI

Kulüp Avukatımız Naim Karakaya, Kulübümüze kurulan 3 Temmuz 2011’deki kumpasa katılmış hâkim ve savcıların yargılanma süreçleri hakkında bilgi verdi

18 Ekim 2023 Çarşamba 16:00

Kulüp avukatlarımızdan Naim Karakaya, Kulübümüze kurulan 3 Temmuz 2011’deki kumpasa katılmış hâkim ve savcıların yargılanma süreçleri hakkında Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

“Yargılamayı yürüten Yargıtay 11. Ceza Dairesi şikayetçi olarak davaya katılma talebimizi haklı bularak davada “katılan” sıfatıyla yer almamıza karar vermiştir” diyen Karakaya, “Kulübümüze kurulan 3 Temmuz 2011’deki kumpasa katılmış hâkim ve savcıların yargılamaları, hakim savcı olmaları nedeniyle Yargıtay 11. Ceza Dairesinde yapılmaktadır. Meslekten ihraç edilen bir kısmı da yurtdışında firari 38 sanıkla ilgili hazırlanan davada, FETÖ/PDY’nin amaçlarına ulaşmakta kulübümüzü bir engel olarak gördüğü ve kulübümüzü ele geçirme amacıyla hareket ettiği de belirtilmiştir. Davanın sanıkları arasında 3 Temmuz davasının savcıları ve heyet üyeleri de bulunmaktadır. 3 Temmuz süresince soruşturulan kişilerin Kulüp yöneticisi oldukları, o zaman kulüp telefonları hakkında dinleme kararı verildiği, kulübün manevi ve maddi olarak zarara uğratıldığı gerekçesiyle bu davada Fenerbahçe Spor Kulübünü adına şikayetçi-katılan sıfatıyla müdahale talebinde bulunduk. Yargılamayı yürüten Yargıtay 11. Ceza Dairesi şikayetçi olarak davaya katılma talebimizi haklı bularak davada “katılan” sıfatıyla yer almamıza karar vermiştir. Kulübümüze karşı yapılan hukuksuzluğun hesabını hukuk önünde sormaya kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Duruşmalara, meslekten ihraç edilen ve davada sanık olarak yargılanan eski hakim-savcıların sorguları ile devam edilmektedir. Yargılamanın bir sonraki celsesi 07 Şubat 2024 tarihinde devam edilecektir.” dedi.