KÜREK

Milli kürekçimiz Cevdet Ege Mutlu’dan tarihi başarı

27 Ağustos 2023 Pazar 15:25

Fenerbahçeli milli kürekçi Cevdet Ege Mutlu, U23 Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. 

Almanya'nın Krefeld kentinin ev sahipliğinde düzenlenen U23 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden tek sporcu olan Cevdet Ege Mutlu, tek çiftede gösterdiği başarılı performansla tarihe geçti.

Sporcumuz 7:10:62’lik derecesiyle altın madalya kazandı ve tarihte U23 erkek tek çiftede Avrupa Şampiyonluğu kazanan ilk Türk kürekçi oldu.

Avrupa şampiyonu Fenerbahçeli milli kürekçimiz Cevdet Ege Mutlu ve antrenörü Yiğit Saygılıgil çok mutlu ve gururlu olduklarını söylediler.

Avrupa Şampiyonu sporcumuz Cevdet Ege Mutlu: Bir ilki başardım. Çok mutluyum

“Avrupa Şampiyonu oldum. Çok mutluyum. Türkiye’de bir ilki başardım. Hem Fenerbahçe hem de Türkiye adına çok mutluyum. Yarış benim için biraz zor geçti ama sonunda hayal ettiğim başarıyı elde ettim. Herkese çok teşekkür ederim. Öncelikle Yiğit ağabeye, (Antrenörümüz ) Ozan ağabeye, (Şube Sorumlumuz) bütün yöneticilerime teşekkür ederim.”

Antrenörümüz Yiğit Saygılıgil: Bu başarıların hepsi camiamıza armağan olsun

"U23 Avrupa Şampiyonası’nda tarihimizde ilk defa erkekler tek çift kategorisinde altın madalya kazandık. Hem ilk olması hem de Fenerbahçe’nin sporcusunun bunu başarması bizim için çok büyük gurur oldu. Sporcumuzla gurur duyuyoruz. Bu sene tek çifte kategorisinde hem kadınlarda, hem genç erkeklerde, hem de U23 erkeklerde üç altın madalya aldık. Tarihte bu ilk defa oluyor. Üçü de Fenerbahçe’nin sporcusu. Bu yüzden daha da gururluyuz. Bu başarıların hepsi camiamıza armağan olsun."