BASKETBOL

Fenerbahçe Alagöz Holding, Play-Off çeyrek final ilk maçında Botaş’ı konuk ediyor

22 Mart 2024 Cuma 12:55

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final ilk maçında Botaş’ı konuk ediyor. 23 Mart Cumartesi günü (yarın) Metro Enerji Salonu’nda oynanacak mücadele 15.00’te başlayacak ve FBTV’den canlı yayınlanacak.

Bilet satışı: bit.ly/494NTYQ 

Fenerbahçe Alagöz Holding’te son durum

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun son maçında OGM Ormanspor’a konuk oldu. Rakibini 97-69’luk farklı skorla mağlup eden takımımız, ligde normal sezonu namağlup lider tamamlayarak Play-Off çeyrek final serisinde sezonu sekizinci sırada tamamlayan Botaş ile eşleşti.

Takımımız, normal sezonda oynadığı 28 maçta rakip potalara toplam 2621 sayı bıraktı. Bu sezon ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde parkeye çıktığı 17 maçta toplam 340 sayı üreten oyuncumuz Kayla McBride, takımımızın en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor. Kayla’yı 326 sayı ile Natasha Howard, 321 sayı ile de Emma Meesseman takip ediyor.

Maç Başına Sayı Ortalaması: 92.89
Maç Başına Ribaund Ortalaması: 37.04
Maç Başına Asist Ortalaması: 27.71

Botaş’ta son durum;

Ankara temsilcisi rakibimiz, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu 42 puanla sekizinci sırada tamamladı. Son lig maçında Melikgazi Kayseri Basketbol’a konuk olan Botaş rakibini 80-75’lik skorla mağlup etmişti.

Bu sezon ligde oynadığı 28 maçta rakip potalara toplam 2122 sayı bırakan rakibimiz, potasında 2109 sayı gördü. Botaş formasıyla bu sezon 27 maça çıkan Lyndra Shajuan Weaver ürettiği 463 sayı ile takımının en skorer oyuncusu unvanının sahibi konumunda bulunuyor.

Maç Başına Sayı Ortalaması: 75.79
Maç Başına Ribaund Ortalaması: 38.07
Maç Başına Asist Ortalaması: 19.89

Antrenör Cemal İlker Gözeneli tarafından çalıştırılan Botaş’ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Buket Ünal, Burcu Büyükayan, Ceren Taylan, Deniz Üstün, Erdenay Topçu, Hatice Pelin Gülçelik, Işık Su Güven, Lindsay Wilson Dozier Allen, Lyndra Shajuan Weaver, Manolya Kurtulmuş, Natasha Nicole Mack, Nihal Güngör Yıldırım, Nisa Yalçın, Rana Uçar, Ronahi Zilan Kıran, Saliha Mandıracı, Taya Riley Reimer.