VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız CEV Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı

06 Aralık 2022 Salı 20:02

2023 CEV Şampiyonlar Ligi gruplarındaki ilk maçında İspanyol temsilcisi Tenerife La Laguna’yı konuk eden Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız; 25-17, 27-25 ve 25-14’lük setler sonunda mücadeleden 3-0 galip ayrıldı ve 2023 CEV Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Opet’te mücadeleyi 16 sayıyla tamamlayan Arina Fedorovtseva, karşılaşmanın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, D Grubu’ndaki ikinci maçında, 21 Aralık Çarşamba günü deplasmanda Almanya’nın Allianz MTV Stuttgart takımına konuk olacak.

Takımımız, TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan maça Kadına Şiddete Karşı ‘Sıfır Tolerans’ pankartıyla çıktı.

İspanyol temsilcisi karşısında Fenerbahçemizin ilk 6’sı şu isimlerden oluştu:
Anna Lazareva, Arina Fedorovtseva, Macris Carneiro, Meliha Diken, Eda Erdem Dündar, Aslı Kalaç altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Meliha Diken’in servis atışıyla başladığımız sette ilk sayı da Arina Fedorovtseva’dan geldi (1-0). Arredondo ve Niece’le maça iyi giren Tenerife, 3-4 öne geçti. Orta hücumlarda Aslı’yı iyi kullanan Fenerbahçemiz, Meliha’nın da katkısıyla iki farklı üstünlüğü yakaladı (7-5). Setin bu bölümünde her iki takım da dengeli bir oyun sergilerken skor da eşitlendi (10-10). Devamında özellikle Arina Fedorovtseva’nın doğrudan skora etki eden oyunuyla önemli bir seri yakalayan Sarı Melekler, farkı 7 sayıya kadar çıkardı (18-11). Setin son bölüme girilirken rakibin bloklarına şans tanımayan skorerleriyle sonuca giden Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 25-17’yle setin kazananı oldu.

Fenerbahçemiz, ikinci sete Macris ve Aslı Kalaç ikilisiyle iyi bir başlangıç yaptı (3-0). Wolowicz’le setteki ilk sayılarını bulan rakip karşısında Arina’yı file üstünde çok etkili kullanan Takımımız skoru 6-3’e getirdi. Hücumda Niece’i etkili kullandıkları bölümde 7-6 öne geçen İspanyol temsilcisine file sütünde Meliha, serviste de kaptan Eda ile cevap veren Kadın Voleybol Takımımız 13-11’i buldu. Bu bölümde Wolowicz’i oldukça etkili kullanan Tenerife La Laguna, Patricia’nın da katkısıyla 15-16 öne geçti. Karşılıklı sayılarla devam eden bu bölümde ikinci setin sonuna yaklaşırken iki sayılık bir avantaj (23-21) yakalayan Fenerbahçemiz, 27-25’le sonuca gitti.

Buse Ünal’ın sayısıyla başladığımız üçüncü sette Wolowicz’le direnç ortaya koymaya çalışan Tenerife karşısında Aslı Kalaç ve Cristina De Souza’yla bir ritim yakalayan Takımımız, skoru 11-8 yaptı. Rakibin doğrudan hatalarla oynadığı sette Meryem Boz’dan da katkılar alan Fenerbahçe Opet, Meliha Diken’in hücum performansıyla farkı 5 sayıya çıkardı (17-12). Rakibin oyun disiplininden koptuğu setin son bölümünü Buse Ünal’la iyi oynayan Takımımız, seti 25-14; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları