FUTBOL

Futbolcularımız 5-1’lik galibiyeti değerlendirdi

29 Ocak 2023 Pazar 21:51

Fenerbahçemizin Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Kasımpaşa’yı 5-1 mağlup ettiği Spor Toto Süper Lig 21. hafta karşılaşmasının ardından kaptanımız Altay Bayındır ve futbolcularımız Enner Valencia ile Arda Güler yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Enner Valencia: Takımımız son derece konsantre ve güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor
 
Kariyerinde ilk kez bir maçta 4 gol kaydeden Ekvadorlu futbolcumuz Enner Valencia, bu performansıyla ilgili, “Kariyerimde ilk defa bir maçta 4 gol attım. Maçtan bir gün önce eşim ve çocuklarımla konuşurken hiçbir maçta 4 gol atmadığım konusu geçmişti. Bugün atabildiğim için çok mutluyum. Galibiyeti aldığımız için de çok mutluyum. Bugün eve gider gitmez kendisine söyleyeceğim, 'hiçbir maçta 5 gol atamdım' diye ki bir sonraki maçta bu gerçekleşsin.” dedi.
 
Galibiyetin önemine değinen Valencia, “Bugün galip gelmek bizim için çok önemliydi. Bütün hafta bunun için çalışıyoruz. Takımımız son derece konsantre ve güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Her maçtan 3 puan alabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Arda Güler: Bugün kazanmak çok önemliydi
 
Attığı 4 golden dolayı Valencia’yı tebrik ederek sözlerine başlayan Arda Güler, “Onu tebrik ediyorum, 4 gol attı. Bugün kazanmak çok önemliydi, çok yardımcı oldu bize. Tüm takım olarak çok çalıştık ama onun hakkını vermek lazım. Tebrik ederim.” diye konuştu.
 
Kendisine gösterdikleri destekten ötürü taraftarlarımıza teşekkür eden genç futbolcu, “Taraftarlarımıza çok teşekkür ederim. Oynadığım zaman da oynamadığım zaman da sürekli beni destekliyorlar. Ben de bu desteğin karşılığını vermek için sürekli çalışıyorum. Onlara çok teşekkür ederim. Güzel bir galibiyet aldık.” ifadelerine değindi.
 
Altay Bayındır: Çok güzel bir takım oyunu oynadık
 
Farklı galibiyeti değerlendiren kaptan Altay Bayındır, “Galip geldiğimiz için mutluyuz. Çalışmalarımızın karşılığını sahada aldığımız zaman çok güzel görüntüler oluyor. Özellikle taraftarla bir bütün halde sahada mücadele verdiğimiz zaman çok güzel oluyor. Çok güzel bir takım oyunu oynadık. Enner’i de tebrik ederim. O da kariyerinde bir maçta ilk defa 4 gol attı. İnşallah böyle devam eder hem takımın hem de Enner’in performansı.” şeklinde konuştu.
 
Üçüncü gole yaptığı katkıyla ilgili Altay, “Bunlara antrenmanlarda çok fazla çalışıyoruz. Savunma arkalarında boşluk olduğunda hızlı oyuncularımız var ileride. Onların yaptığı koşulara uzun top attığımda değerlendirdiğimizde hepimiz mutlu oluyoruz. Hocanın da mutluluğu çalıştığımız şeylerin maçta karşılığını aldığımız için.” değerlendirmesini yaptı.
 
Son olarak takımın performansıyla ilgili konuşan Altay, taraftarlarımızın desteğinin önemini ise şu sözlerle dile getirdi: “İnişler-çıkışlar olacaktır. Çoğu insana hitap eden bir iş yapıyoruz ve işimizle alakalı herkesin çok fazla fikri var, 7’den 70’e herkesin fikri var. Bilen de bilmeyen de var, çok konuşan da var, bildiklerini çok fazla sarf etmeyen de var. Kim ne derse desin birlik ve bütün olduğumuz zaman iyiyiz. Sonuç olarak bu oyuncularla beraberiz, hepimiz aynı amaç uğruna mücadele veriyoruz. Tabii ki eleştiriler olacaktır, her oyuncu eleştirilere açık. Biz saha odaklıyız. Dışarıdan aldığımız desteklerle gücümüze daha da güç katılıyor. Elimizden geldiğince birlikte mücadele vereceğiz. Buradaki en önemli faktör camiamızın bütün olması gerektiği. Zaman zaman kırılmalar oluyor. Bizler de her maçın bilincindeyiz. Takım kaptanı olarak, daha önce efsane futbolcularla oynamış biri olarak –takımımızda da çok tecrübeli oyuncular var- birbirimizle konuşuyoruz, değerlendiriyoruz. Biz sahada mücadele vereceğiz. Taraftarımızın da Fenerbahçe’yi, bizi desteklemesini istiyoruz. Kolay bir durum değil. Bu durumda elimizden gelen mücadeleyi saha içinde, saha dışında hep birlikte vereceğiz. Kim ne derse desin, kim ne yazarsa yazsın ya da çizsin hiçbir önemi yok. İnsanın ağzı var, konuşur.”