FUTBOL

Michy Batshuayi, Beşiktaş maçı öncesi açıklamalarda bulundu

29 Eylül 2022 Perşembe 15:47

Futbol A Takımımızın Belçikalı forveti Michy Batshuayi, Beşiktaş maçı öncesi Can Bartu Tesislerimizde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Beşiktaş maçıyla ilgili değerlendirmede bulunan Michy Batshuayi, “Öncelikle benim açımdan özel bir maç olacak. Eski takımıma karşı oynayacağım. Fenerbahçe olarak temennimiz, bu büyük derbiyi kazanmak olacak.” ifadelerini kullandı.
 
Milli takımdan 1 gol 1 asistle moralli dönmen Beşiktaş maçına yansır mı? sorusuna golcü isim, “Başlangıç olarak çok hazırlık sürecim olmamıştı. Yüzde yüzümde değilim ama şu anda kendimi iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Milli maçtan döndükten sonra kendimi çok daha iyi hissediyorum. Maça etki edecek katkıyı sağlamak istiyorum. Bu katkıyı sağlarsam takım olarak önemli bir avantaj elde edeceğiz. Bunu yapabilirsem takımıma yardımcı olacağım” diye konuştu.

Doğum günü hediyesi takım olarak alacağımız galibiyet olacaktır

Derbi maçının doğum gününe denk gelmesiyle ilgili Michy Batshuayi, “Bana göre hediye takım olarak alacağımız galibiyet olacaktır. Ben de gol atarsam kendimi iyi hissedeceğim. Bir forvet oyuncusu olarak gol atmak benim görevim." dedi.

Beşiktaş’ta oynamış bir oyuncu olarak hem kendisinin hem de rakip takımın oyun stillerini bilmesinin bir avantaj mı, dezavantaj mı? olduğu yönündeki soruya golcü oyuncu, “Elbetteki Beşiktaş’ın oyun stilini tanıyorum ama oyun stilleri her zaman değişebilir. Ben de kendi oyun şeklimi maç içerisinde değiştirebilirim. Bunu yüzde 50, yüzde 50 olarak görüyorum.” yanıtını verdi.

Beşiktaş maçında gol atarsan bir sevinç yaşayacak mısın? yönündeki soruya da Batshuayi, şöyle yanıt verdi:  “Önemli olan o maçta gol atmak olacak. Ondan sonrası ne olacak, göreceğiz."

Belçikalı forvet, Michy Batshuayi sözlerine şöyle devam etti:

Bana göre sadece ben değil bütün hücum oyuncularının tüm takım arkadaşlarımın bir sorumluluğu var. Biz de bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor. Zaten futbol da böyle bir şey. Bir forvet oyuncusu olarak böylesine ofansif oyun anlayışıyla oynamak gerçekten büyük bir keyif ve memnuniyet verici. Atacağımız gollerle takıma katkı sağlamak istiyoruz ve goller atmaya devam etmek istiyoruz. İdmanlarda da bu yönelik çalışmalarımızı sürekli sürdürüyoruz.
 
İyi bir statda ve ambiyans olarak yüksek bir ortamda oynayacağız. Beşiktaş ateşleyici bir taraftar grubuna sahip. Dolayısıyla bu bir forvet oyuncusunu motive edecek en önemli unsurlardan bir tanesi.

Eksik yanlarımı giderebilmek ve geliştirebilmek adına çalışmaya devam ediyorum

Açıkçası buna katılıyorum çünkü geçen sene kaçırmış olduğum goller var ve atmış olduğum gollerden çok daha fazlasını atabilirdim ama böyle şeyler olabiliyor. Eksik yanlarımı giderebilmek ve geliştirebilmek adına çalışmaya devam ediyorum.  Attığınız şutlar bazen gol olur, bazen direkten döner. Açıkçası bu durum nasıl açıklanır, bilmiyorum.

(Kadrodaki oyuncuların değişimli olarak oynatılması) Tabii ki de bu önemli ve güzel bir şey. Hocamız oldukça tecrübeye ve kaliteye sahip bir isim. Baktığımız da herkes 11’de oynayabilir. Bu da aynı şekilde sizin seviyenizi yükseltebilecek bir unsur. İdmanlarda da sıkı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elbette bu durum hem takımı güçlü bir noktaya çekecektir, hem de şampiyon olma ihtimalinizi arttıracaktır.”


Basın Fotoğrafları