FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, Slovacko maçını değerlendirdi

11 Ağustos 2022 Perşembe 22:34

Fenerbahçemiz, 3-0’ın rövanşında deplasmanda Çekya ekibi Slovacko ile 1-1 berabere kaldı ve UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turuna yükseldi.  Maçın ardından Fenerbahçe Televizyonu’na maçı değerlendiren Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, şunları söyledi:
 
"Bu akşam iki hedefim vardı. Birinci hedefim, tabii ki turu geçmekti. İkinci hedefim de bu sene şuana kadar çok fazla süre almayan oyunculara şans vermekti. Son oynadığımız lig maçına kıyasla ilk 11’de 7 farklı oyuncu vardı. Onlarda bize bu maçta iyi sinyaller verdiler, güzel şekilde cevap verdiler. Benim için en önemlisi turu geçmek bir o kadar da önemlisi de bu oyuncuların performansını görmekti. İki hedefimize de ulaştık.
 
Austria Wien maçından önce pazartesi günü oynayacağımız bir lig maçı var. Önce o maça odaklanmamız gerekiyor. O maçı geçtikten sonra deplasmanda oynayacağımız play-off turu maçını düşünebiliriz.  Şuanda aklımızda olan tek şey en kısa sürede toparlanıp, lig maçına en iyi şekilde hazırlanmak. 3 günde bir maç oynadığımız dönemdeyiz. Bizim için toparlanma çok önemli. Türkiye Ligi’nde bütün takımlar çok iyi, dengeli ve rekabetçi. Hiçbir maç kolay değil. Öncelikli odağımız ligdeki sıradaki maç.
 
Üç günde bir maç oynuyoruz. Bu yüzden her maçta sayısal anlamda belli değişiklikler yapmamız gerekiyor çünkü aynı seviyede aynı takımın performans göstermesi mümkün değil. Bu yüzden her maç bu tarz değişiklikler yapmamız gerekecek. Eğer haftada bir olsaydı tabii ki işimiz daha kolay olurdu ama şimdi üç günde bir maç oynuyoruz. Şampiyonlar Ligi elemeleri oynadık, şu anda Avrupa Ligi elemeleri oynuyoruz. Bu yüzden derin bir kadromuzun olması çok önemli. Oyuncularımın performansından memnunum. Biz sadece 11 kişilik bir takım kurmuyoruz. En azından 22-23 kişilik bir kadro kuruyoruz."