FUTBOL

Luan Peres: Fenerbahçe’yle ilk maçıma çıkmak için sabırsız ve heyecanlıyım

06 Ağustos 2022 Cumartesi 17:21

Fenerbahçemizin yeni transferlerinden Brezilyalı defans oyuncusu Luan Peres, düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Fenerbahçe’nin ilgisini duyunca çok mutlu olduğunu belirten Peres, transferin bir an önce gerçekleşmesini istediğini söyledi. Taraftarlarımızın büyüklüğünü Fenerbahçe’ye gelmeden önce bildiğini de ifade eden Brezilyalı savunmacı, “Fenerbahçe’yle ilk maçıma çıkmak için sabırsız ve heyecanlıyım.” dedi. Başarılı futbolcunun açıklamaları şu şekilde:
 
FENERBAHÇE’YLE İLK MAÇIMA ÇIKMAK İÇİN SABIRSIZ VE HEYECANLIYIM
 
“Burada olduğum için çok mutluyum. Birinci haftamı tamamladım. Bir haftadan biraz fazla oldu. Burada kendimi evimde hissediyorum. Fenerbahçe’yle ilk maçıma çıkmak için sabırsız ve heyecanlıyım. Takımıma yardım etmek istiyorum.
 
BU SENE SIRF BREZİLYALILAR DEĞİL TAKIMIMIZA KATILAN BÜTÜN OYUNCULAR TAKIMIMIZA GÜÇ KATACAK
 
Gustavo’nun da geleceğini duyunca çok mutlu oldum. Kendisi çok iyi bir futbolcu olmasının yanı sıra benim de çok iyi bir arkadaşım. Santos’ta bir sezon birlikte oynadık ve çok iyi bir sezon geçirmiştik. İkimiz de takıma katkı sağlamaya geldik. Onun burada olması benim için bir mutluluk kaynağı. Aynı zamanda Arao ve diğer Brezilyalı oyuncuların olması da. Bu sene sırf Brezilyalılar değil takımımıza katılan bütün oyuncular takımımıza güç katacak. Hep birlikte güzel bir sezon geçirmek istiyoruz.
 
HIRSLI VE İSTEKLİ BİR OYUNCUYUM. 90 DAKİKA BOYUNCA ÇOK FAZLA KOŞMAYA VE SAVAŞMAYA ÇALIŞIRIM
 
Kendi hakkımda konuşmayı zor buluyorum. Genelde oyuncular kendileri hakkında konuşmayı sevmezler. Kelimelerle ifade etmek yerine sahada göstermeye çalışırlar. Hırslı ve istekli bir oyuncuyum. 90 dakika boyunca çok fazla koşmaya ve savaşmaya çalışırım. Topla çıkmada teknik anlamda iyi olduğumu düşünüyorum. Bunlar benim özelliklerim ama tabii ki sadece bunlar yetmez. Futbolda her anlamda iyi olmanız gerekir. Dolayısıyla ben kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Amacım bu; taktiksel olarak, kolektif olarak hep daha iyi olabilmek.
 
FENERBAHÇE TARAFTARININ BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİLİYORUM, ONLARIN DESTEĞİ BİZİ MOTİVE EDİYOR
 
İlk maçımızda o tribünleri, o atmosferi görünce çok mutlu oldum. Buradaki taraftarların ne kadar fanatik olduğunu çok iyi biliyordum. Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü biliyordum. Çok küçükken Brezilya’da bile Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü biliyordum. Önceki takımım Marsilya’nın da taraftarları çok ateşli. Her maçta tribünleri dolduruyorlar tıpkı buradaki Fenerbahçe taraftarı gibi. Hocamız Jorge Jesus demişti; ‘Büyük oyuncular baskı altında oynamayı sever çünkü baskı aslında sizin kupalar kazanmak isteyen bir takımda olduğunuzun göstergesidir.’ Ben de bu baskıyı seviyorum. Taraftarımızın bize gösterdiği destek bizi her zaman daha iyi olmak için motive ediyor, bizim için itici bir güç oluyor.
 
FENERBAHÇE’NİN İLGİSİNİ DUYUNCA ÇOK MUTLU OLDUM, TRANSFERİMİN BİR AN ÖNCE OLMASI İÇİN ÇOK SABIRSIZLANDIM
 
Fenerbahçe’nin ilgisini duyunca çok mutlu oldum. Menajerim Fenerbahçe’nin ilgisinden bahsettiğinde çok mutlu olduğumu ve gitmek istediğimi söyledim. Hatta olur mu, olmaz mı diye endişelendim çünkü transferde ipler sadece oyuncuların elinde değil. Tabii ki Fenerbahçe’ye ve Marsilya’ya da bağlı. Transferimin bir an önce olması için çok sabırsızlandım. Marsilya takımı da transfere izin verdiği zaman çok mutlu oldum ve kısa saatler içerisinde hemen buraya geldim. O zaman İngiltere’de kamptaydık. Oradan Fransa’ya gittim, eşyalarımı hazırladım ve buraya geldim. Biraz çabuk gelişen bir süreçti ama çok mutlu oldum.
 
FİZİKSEL OLARAK KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM, ŞU ANDA BENİM İÇİN EKSİK OLAN ŞEY HOCAMIZIN OYNATMAK İSTEDİĞİ SİSTEME ALIŞMAK
 
Fenerbahçe sezonu biraz erken açtı. Ben buraya gelmeden önce bunu biliyordum. Benim bir önceki takımımla top başı tarihim 25 Haziran’dı. Fransa’da bir araya gelmiştik. Eski takımımla zaten sezon öncesi hazırlıklarımı sürdürüyordum, günde çift idman yapıyorduk. Hazırlık maçlarında da oynamıştım. Dolayısıyla fiziksel olarak kendimi iyi hissediyorum, iyi durumdayım. Şu anda benim için eksik olan şey hocamızın oynatmak istediği sisteme alışmak. Buna da mümkün olan en kısa sürede alışmaya çalışıyorum, elimden geleni yapıyorum.”

Basın Fotoğrafları