BASKETBOL

GURURUMUZSUNUZ: İLKLERİ BAŞARAN VE TARİH YAZAN FENERBAHÇE ALAGÖZ HOLDİNG, 203 GÜNDE 2’Sİ AVRUPA KUPASI OLMAK ÜZERE 4 ŞAMPİYONLUK ELDE ETTİ

17 Nisan 2024 Çarşamba 21:38

Dünyanın En Büyük Spor Kulübü’nün Kadın Basketbol Takımı Fenerbahçe Alagöz Holding, 2023-24 sezonunda mücadele ettiği 4 kulvarda da mutlu sona ulaştı ve camiamızın ve Türk basketbolunun gururu oldu. Takımımız 7 aydan kısa sürede 2’si Avrupa Kupası olmak üzere 4 şampiyonluk yaşadı.

Avrupa’da üst üste ikinci kez EuroLeague Kupasını kazanan ve bunu başaran ilk kadın Türk takımı olan Fenerbahçemiz, aynı zamanda FIBA Süper Kupa’yı da ülkemize getiren ilk takım oldu. Türkiye Kupası’nı 14. kez kazanarak bu kupayı en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduran Potanın Kraliçeleri, ligi de namağlup şampiyonlukla noktalayarak, üst üste 6’ıncı toplamda ise 18. kupasını kazandı ve bu alanda da açık ara liderliğini korudu.  

FIBA SÜPER KUPA ZAFERİ

Başantrenörümüz Valerie Garnier yönetimindeki Potanın Kraliçeleri, sezona FIBA Süper Kupa zaferiyle başladı. Kadınlar Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding ile Kadınlar EuroCup Şampiyonu Asvel Feminin FIBA Süper Kupa’da karşı karşıya geldi. 28 Eylül 2023 tarihinde Astroballe Spor Salonu’nda konuk olduğu Asvel’i 109-52 mağlup eden Takımımız, bu sonuçla FIBA Kadınlar Süper Kupa'yı ülkemize getiren ilk takım olma başarısı gösterdi.  Fenerbahçemiz aynı zamanda 100 sayı barajını aşarak bu kupayı kazanan ilk takım oldu.

14. TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

ING Kadınlar Türkiye Kupası 4-5 Ocak tarihlerinde Balıkesir’de düzenlendi.  Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, final maçında ÇBK Mersin’i normal süresi 71-71 tamamlanan ve uzatma periyotuna giden mücadelede sonunda 79-76 mağlup etti. Bu zaferle 14.  Şampiyonluğunu yaşayan Potanın Kraliçeleri, Türkiye Kupası’nı en çok kazanan takım unvanını da taşıyor.

ÜST ÜSTE İKİNCİ EUROLAGUE ŞAMPİYONLUĞU

Kadınlar EuroLague’de Final Four, 14-16 Nisan tarihlerinde Mersin’de düzenlendi. Yarı final maçında ÇBK Mersin’i ÇBK Mersin’i 89-80 yenerek adını üst üste üçüncü, toplamda da 6. kez finale yazdıran  Fenerbahçe Alagöz Holdig, finalde de Fransız temsilcisi Villeneuve d'Ascq LM’yi 106-73 yenerek, üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu ve bunu başaran ilk kadın Türk takımı olarak tarihe geçti. Takımımız aynı zamanda EuroLeague finalinde 100 sayı barajını geçen ilk takım oldu.

NAMAĞLUP LİG ŞAMPİYONLUĞU: ÜST ÜSTE 6., TOPLAMDA 18. ŞAMPİYONLUK

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu 28’de 28 yaparak namağlup lider tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, çeyrek final serisinde Botaş’a, yarı final serisinde de Galatasaray Çağdaş Faktoring’e 2-0’lık üstünlük kurdu ve adını finale yazdırdı. Final serisinde ise ÇBK Mersin’e 3-0’lık seriyle geçerek sezonu 35’te 35 yaparak namağlup şampiyon tamamlayan Takımımız, üst üste 6., toplamda da 18 lig şampiyonluğuyla bu alanda da zirvedeki yerini korudu.