BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 81-82 Darüşşafaka

26 Mayıs 2022 Perşembe 22:42

ING Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında Darüşşafaka’yı konuk eden Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, parkeden 81-82 mağlup ayrıldı ve seride durum 1-1’e geldi.

Üç galibiyete ulaşan takımın final vizesi alacağı play-off yarı final serisinde üçüncü karşılaşma 28 Mayıs Cumartesi günü 19.00’da Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanacak.

Fenerbahçe Beko, yarı final serisini geçmesi halinde Anadolu Efes – Galatasaray Nef eşleşmesinden gelecek takımla final oynayacak.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu da izledi.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın ilk beşi şu isimlerden oluştu:
Nando De Colo, Jan Vesely, Tarık Biberovic, Pierria Henry ve Devin Booker.

Jan Vesely’nin orta mesafesiyle maçın ilk basketini bulan Fenerbahçemiz olurken, konuk Darüşşafaka; Boothe ve Doğuş Özdemiroğlu’nun 5-0’lık serisiyle 2-5’lik üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde rakibine Nando De Colo ve Jan Vesely ikilisiyle cevap veren Takımımız skor üstünlüğünü eline aldı. Temponun arttığı bölümde Tarık Biberovic’ten de skor katkısı alan Erkek Basketbol Takımımız, 13-7’yi buldu. Savunmasıyla rakibi top kayıplarına zorlayan Fenerbahçe Beko, TV molasına 15-7’lik üstünlükle girdi. Mola dönüşünde Mc Cullough’ın isabetiyle nefes alan konuk takım, farkı 5 sayıya indirdi (15-10). Ahmet Düverioğlu ve Metecan Birsen’in de skor yüküne ortak olduğu çeyreği Fenerbahçemiz, 27-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin hemen başında her iki takım da skor üretmekte zorlansa da rakip Darüşşafaka; Doğuş Özdemiroğlu ve Nathan Boothe’la farkı 3 sayıya kadar indirdi (27-24). Rakibin önemli bir reaksiyon verdiği ikinci periyottaki ilk sayılarımız Tarık Biberovic’ten geldi (30-24). Nando De Colo ve Can Maxim Mutaf’ın karşılıklı isabetiyle son beş dakikaya 32-27 önde giren Fenerbahçe Beko olsa da, farkı eriterek maça ortak olan Darüşşafaka soyunma odasına 41-44 önde girdi.

Topu paylaşarak başladığımız üçüncü çeyrekte Nando De Colo’nun yayın gerisinden bulduğu isabetle skora denge geldi (44-44). Devamında Marko Guduric ve De Colo’yla 52-46’yı bulan Fenerbaçemiz çeyrekte son iki dakikanın içine 60-58 önde girdi. Son 1 dakikayı Doğuş Özdemiroğlu’yla oldukça iyi oynayan konuk takım final periyotuna 60-64 önde giren taraf oldu.

Troy Selim Şav ve İsmet Akpınar’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan final periyotunda skor 62-66’ya geldi. Darüşşafaka lehine farkın 8 sayıya kadar çıktığı çeyrekte Melih Mahmutoğlu’nun üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste bulduğu isabetlerle Fenerbahçemiz skora denge getirdi (79-79). Son saniyeleri büyük bir çekişmeye sahne olan maçı kazanan taraf 81-82’yle Darüşşafaka oldu.

Skor dağılımımız: De Colo 24, Vesely 17, Melih 15, Biberovic 9, Guduric 4, Booker 4, Metecan 3, Henry 2, İsmet 2, Ahmet 1.

Karşılaşmanın tüm istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları