YÜZME

Avrupa rekortmeni yüzücümüz Emre Sakçı yurda döndü

17 Kasım 2020 Salı 20:06

International Swimming League’de mücadele ettiği her yarışta başarılarına bir yenisini ekleyen, üst üste kırdığı Avrupa rekorlarıyla adeta tarih yazan, hem camiamızın hem de ülkemizin gururu olan Fenerbahçemizin rekortmen milli yüzücüsü Emre Sakçı, yurda döndü.
 
Rekorlara doymayan Fenerbahçeli yüzücü Emre Sakçı, bugün akşam saatlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den kalkan uçakla Amsterdam aktarmalı olarak İstanbul Havalimanı’na geldi.
 
Sporcumuz Emre Sakçı’yı, Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ve Yüzme Şube Sorumlumuz Orel Oral ile Yüzme Şubemizin antrenörlerinden Bahar Oktay ve Emre'nin annesi Özlem Evcan karşıladı.
 
EMRE SAKÇI: İNŞALLAH BU ÜLKEYE HEP BERABER DAHA GÜZELLERİNİ YAŞATACAĞIZ
 
Fenerbahçe TV’ye açıklamalar yapan Emre Sakçı, “Çok mutluyum. Çok şükür Allah utandırmadı, yüzümüzü kara çıkarmadı. Sağ salim döndük. Çok anlamlı başarılar elde ettik. İzmir depreminde elimizden bir şey gelmedi, uzaktaydık. 40 gün boyunca yurt dışındaydık, yarışlar sürekli devam etti. Konsantremi bir şekilde tutmak zorundaydım. Bu zor sürecin üstüne 10 Kasım’da yine güzel bir başarı geldi. O yüzden çok mutlu ve gururluyum. İnşallah bu ülkeye hep beraber daha güzellerini yaşatacağız.” dedi.
 
Aynı zamanda İzmirli olan Emre Sakçı, İzmir depremiyle ve yarışlardan birinde göğsüne İzmir yazmasıyla ilgili ise, “Ciddi bir yıkıntı oldu. Çok sıkıntılı, kötü bir süreçti. Elimizden hiçbir şey gelmiyor, yurt dışındayız. Motivasyonu bir şekilde tutmak zorundayız. Bir taraftan Ayda’yla, Elif’i görüyorsun. Mucizeler gerçekleşiyor. Orada sessiz kalmak mümkün değildi. Sporun gücünü de kullanarak bir şekilde bunu dünyaya duyurduk.” diye konuştu.

Her zaman daha iyisini hedeflediğini belirten Emre, “Biz hiçbir zaman derece odaklı değiliz. Her zaman en iyisini, mükemmeli yakalamaya çalışıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
YÖNETİCİMİZ İLKER DİNÇAY: FENERBAHÇE OLARAK SPORCUMUZLA GURUR DUYUYORUZ
 
Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, “Biz Fenerbahçe olarak sporcumuzla gurur duyuyoruz. Sevgimizi de göstermek için burada karşıladık. Başka sürprizlerimiz de olacak Emre’ye. Aynı zamanda benim kardeşim gibidir. Emre’yi ayrı seviyorum. Sürpriz de yaptık, annesi de burada, hocaları burada. Keyifli bir karşılama oldu. Yarın basın toplantımızda daha detaylı konuşacağız. Ona verdiğimiz önemi, Fenerbahçe’nin amatör şubelere ve amatör sporculara verdiği önemi daha detaylı konuşacağız.” açıklamasını yaptı.
 
Taraftarlarımıza da seslenen Yöneticimiz İlker Dinçay, “Fenerbahçelilik bizim için bir tutku ama aynı zamanda bizim bir kültürümüz var, bizim misyonumuz var. Bu nedir? Türk gençlerini spora özendirmek. Daha küçüklerin Emre’yi kendilerine örnek alması o yolda ilerlemesi. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ mantığıyla gençlerimizi spora yönlendirmek. Bu doğrultuda biz elimizi taşın altına koyuyor ve gerekeni yapıyoruz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak. Özellikle Başkanımız bu kültürü devam ettiriyor, bize tam destek oluyor. Taraftarımız da aynı zamanda destek olmalı. Bu sporcularımızı el üstünde tutmalı. Hakikaten seveni de takip edeni de çok. Daha da iyi olacak. Emre de daha çok başarılar yakalayacak. Başka branşlarda başka Emre’ler de çıkacak. Biz takip etmeye, desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
 
ANTRENÖRÜMÜZ TÜRKER OKTAY: ÇOK DAHA İYİ DERECELER GÖRECEĞİZ
 
Emre Sakçı’nın antrenörü ve aynı zamanda Yüzme Şubemizin antrenörlerinden Türker Oktay şöyle konuştu: “Verdiğiniz emeğin karşılığını almak büyük keyif. O yüzden çok mutluyuz, gururluyuz. Güzel bir turnuva geçirdik. Hazırlık niyetiyle gittiğimiz bir turnuvaydı ama beklentimizi karşıladı. Avrupa rekorunu kırarız, Dünya rekorunu kırarız veya zorlarız diye düşünüyorduk, o seviyelerde geçirdik. Eksiklerimizi de gördük. İnşallah daha iyiye gideceğiz. Bu yarış, olimpiyat hazırlık yarışlarımızın arasındaydı. Çok uzun süredir yarış görmediği için Emre’de bir endişe oluşmaya başlamıştı. Ben rahattım. Bu anlamda kendi özgüvenini yenilemesi açısından çok yararlı bir turnuva oldu. Daha iyisini hedefliyoruz. Avrupa rekoru kırıyoruz veya 4 saliseyle Dünya rekorunu kaçırıyoruz ama bir sonraki antrenman periyodunda neler yapacağımızı çıkarıyoruz. Emre’nin Dünya rekorunu 4 saliseyle kaçırdığı yarışta daha önce düzeltmiş olduğu 7 hatası vardı. Tabii stres, endişe bazı şeyleri baskılıyor. İnşallah çok daha iyi dereceler göreceğiz.
 
ÖZLEM EVCAN: BİR ANNE OLARAK İNANILMAZ MUTLU VE GURURLUYUM
 
Emre Sakçı’nın annesi Özlem Evcan, “Bir anne olarak inanılmaz mutlu ve gururluyum. Aynı zamanda böyle büyük bir camianın üyesi olduğu için daha büyük bir mutluluk duyuyorum, oğlum emin ellerde. Ondan çok eminim. Böyle bir mutluluğu, gururu hep beraber yaşıyor olmak çok güzel. Bütün camiaya, özellikle İzmir Fenerbahçeliler Derneği de bizimle çok ilgilendi, teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
 
BAHAR OKTAY: İNŞALLAH OLİMPİYATLARDA DA AYNI BAŞARIYI GÖSTERECEKLER
 
Fenerbahçe Yüzme Şubesi antrenörlerinden Bahar Oktay, “Benim için çok zorlu bir süreç oldu. Türker hoca gittiği zaman bütün antrenmanlara ben tek başıma çıktım. Çok güzel haberlerle döndüler. 39 gün kadar ayrı bir süreç yaşadık. Bu süreçte 3 Avrupa rekoru Türkiye’de hiç yapılmamış bir şey. Onlarla ve Fenerbahçe Spor Kulübü’yle gurur duyuyorum. İnşallah bundan sonra olimpiyatlarda da aynı başarıyı gösterecekler.” ifadelerini kullandı.
 
FİKRET ÇETİNKAYA: TÜRKİYE’NİN BUGÜNE KADAR GÖRMEDİĞİ BİR BAŞARI
 
Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, “Çok büyük bir başarı. Türkiye’nin bugüne kadar görmediği bir başarı. Hem Avrupa rekoru kırması hem de Dünya rekoruna çok yaklaşması. Hepimizi çok sevindirdi. Emre’den bundan sonraki en büyük hedefi olan olimpiyatlarda madalya bekliyoruz. Bizi çok inandırdı. Emre gibi sporculara, Türker hoca gibi, Bahar hoca gibi antrenörlere sahip olduğumuz için kendimizi ne kadar şanslı ve mutlu hissetsek azdır. Kendilerine tüm Fenerbahçeliler adına tekrar tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
OREL ORAL: AVRUPA REKORU TÜRKİYE TARİHİNDE YÜZME BRANŞI AÇISINDAN BİR İLK
 
Yüzme Şube Sorumlumuz Orel Oral, “Emre’nin başarısı bütün sporseverleri ve Fenerbahçe camiasını çok gururlandırdı. Kendisinin başarıları son 1-2 senede alınan başarılar değil. Emre Sakçı, ilk Türkiye rekorunu Fenerbahçe forması altında 2013 yılında kırdı. 2015 yılında Dünya Gençler rekoru kırdı. 7 yıldır rekorları kıra kıra buraya kadar geldi. Avrupa rekoru Türkiye tarihinde yüzme branşı açısından bir ilk. Bu tabii ki bizi çok memnun etti. Daha iyilerini yapacağına inanıyoruz. Güzel bir ekip çalışması yaratıldı. Başkanımızdan, Yönetim Kurulundan velilerimize kadar sporcularımızla beraber güzel bir ekip çalışması halindeyiz. Bu da başarıyı getiriyor. Çok daha iyi olacağına inanıyoruz. Avrupa rekorunun garantisi yok ama olabilme ihtimali vardı. Emre, 2019’un Aralık ayında Avrupa ikincisi oldu. O yüzden başarı tesadüfi değil. Rekorları kırabilecek, potansiyeli yüksek bir sporcu. Bir sonraki Avrupa şampiyonasında inşallah daha iyi başarılar elde edecek.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları