FB DOĞUŞ YELKEN

Kıtalar 34. Kez Kulaçlarla Birleşti

22 Ağustos 2022 Pazartesi 10:42

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda dünyanın beş kıtasından 2400’ü aşkın yüzücü 21 Ağustos Pazar günü Asya ve Avrupa kıtalarını kulaçları ile birleştirdiler. İstanbul 34. kez sporun birleştirici gücüyle dünya çapından yüzücüleri bir araya getirdi.

Yönetim Kurulu Üyemiz ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Selma Altay Rodopman da yarışları yerinde izledi. Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz de organizasyona 7 bot ile cankurtaran ve güvenlik desteği verdi.

Türkiye Mili Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, İstanbul Valiliği’nin koordinasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 26 kamu kuruluşunun desteğiyle, “Herkes için Spor” teması altında düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 5 kıtadan 1243 yerli, 1198 yabancı, 700’ü kadın 1741’i erkek olmak üzere toplam 2441 yüzücü Asya’dan Avrupa’ya yüzerek “Kıtalararası Yüzücü” unvanı kazandılar.

Ülkemizin ve İstanbul’un tanıtımına büyük katkı sunan Yarışı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Üyesi ve Avustralya Olimpiyat Komitesi Başkanı Karl Stoss, IOC Genel Direktörü Christophe De Kepper, Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve birçok önemli isim de izleyerek katılımcıların heyecanına ortak oldular.

Bir yıldır Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışlarının organizasyon komitesinde ve hazırlık sürecinde yer alan Yönetim Kurulu Üyemiz Selma Altay Rodopman yarışlara dair açıklamalarda bulundu.
 
Rodopman; “Gelenekselleşmiş bu yarışlar ülkemizin marka değerinin bir parçası. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere çok değerli isimler yarışlarda izleyici oldular. Spor her zaman toplumları bir adım öteye taşıyan bir olgudur.

Spor adına sürdürülebilir bir etkinliğin en güzel örneklerinden olan bu organizasyonda çok büyük bir emek var.

Bu ekibin parçası olmaktan büyük gurur duydum. Komitenin başkanlığını yürüten, bu kıymetli organizasyona yıllardır emek vermek ve yarışın bu noktaya gelmesinde büyük emeği olan TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Usta başta olmak üzere herkesin emeklerine sağlık” dedi.

Basın Fotoğrafları