FB DOĞUŞ YELKEN

‘Yeni Nesil’ tekneler Fenerbahçe Doğuş Yelken bünyesine katıldı

17 Temmuz 2022 Pazar 17:01

Elde ettiği başarılar, Türk yelkenciliğine kazandırdığı sayısız sporcular ve her yaştan insana sunduğu yelken eğitimleri ile öncü ve lider olan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz, 8 adet üç farklı model tekneyi bünyesine kattı. 

Özellikle erken yaşta yelken sporuna başlayacak gençler için daha güvenli ve pratik 3 farklı modeldeki teknelerin, ilerleyen yıllarda hem model hem de sayı olarak artırılması hedeflenmekte. 

Uzun süredir özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde eğitim ve performans amacıyla kullanılan, kendini fazlasıyla ispatlamış olan bu tekneler, ‘yeni nesil’ olarak da lanse ediliyor. 

Fenerbahçe Doğuş Yelken bünyesine katılan 8 adet tekneden 3’ü Tera (7-10 yaş grubuna yönelik tek kişilik tekne), 3’ü Feva (12-16 yaş grubu 2-3 kişilik tekne), 2’si de Quest (8-12 yaş grubu 3-5 kişilik tekne) model olup; buradaki hedef ise Fenerbahçe Doğuş Yelken Yaz okulunda eğitim alan kursiyerlerin hem daha güvenli eğitim almalarını hem de mevcut potansiyellerini daha da verimli bir şekilde ortaya çıkarmaları sağlamak. 

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi olarak hayalimiz eğitimciliği Türk sularında yaygınlaştırarak bu sürece öncülük etmek.

Basın Fotoğrafları