FB DOĞUŞ YELKEN

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin Başantrenörü Ateş Çınar, dünyaca ünlü yelkenci Šime Fantela ile yapılan iş birliğini değerlendirdi: Fenerbahçe ve Türk yelkenciliği adına çok büyük bir şans

29 Kasım 2022 Salı 14:46

Türk yelkenciliğinin lokomotifi kimliği taşıyan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz; Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonlukları gibi sayısız başarıyı kariyerine işleyen dünyaca ünlü yelkenci Šime Fantela ile 2024 yılına kadar anlaşmaya vardı.
 
Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin Başantrenörü Ateş Çınar, yapılan iş birliğini ve anlaşmanın detaylarını Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendirdi.
 
Šime Fantela ile yapılan iş birliğiyle ilgili Ateş Çınar, “Šime Fantela dünyaca ünlü bir star. Türkiye’de daha önce benim ve ağabeyimin yarıştığı 470 sınıfında olimpiyata giden yolda bizlere çok yardımcı olmuştu. Fenerbahçe ve Türk yelkenciliği adına çok büyük bir şans. Ülkemize kazandırdığımız skiff sınıfları var, daha önce Türkiye’de böyle bir yatırım yapılmamıştı. Türkiye’de ilk defa bu olimpik sınıfları ülkemize kazandırdık. Ve Šime’nin bu sınıfta Dünya Şampiyonluğu da bulunmakta. Altyapıdan yetişen çok başarılı sporcularımıza olimpiyat şampiyonluğu yolunda vizyon kazandırmak ve yol haritası çizmek adına bizimle birliktelik yapıyor. Geçen hafta İstanbul’daydı. Şu anda mevcut bu sınıfta yarışan sporcularımızı değerlendirdi ve bize çok olumlu raporlar sundu. Gelecek için çok umutluyuz.” dedi.
 
Anlaşmanın detayları ve şube çalışmalarına ilişkinse Ateş Çınar, “Paris Olimpiyatlarına 7 sınıfta 12 sporcuyla hazırlanıyoruz. Şu anda Türkiye Yelken Federasyonu’nun mevcut olan bütün sınıflarında olimpiyatlara hazırlanıyoruz. Bu yeni sınıf, 49er ve 49er FX kadınlar için olan sınıflar henüz federasyonun programında yok ama bu bizim uzun vadeli projemiz. 2024’e kadar olan süreçte genç sporcularımıza bu vizyonu kazandırmak ve Paris’e kadar olan süreçte en azından bu tekneyle Avrupa veya Dünya Şampiyonalarında yarışabiliyor seviyesine getirmek istiyoruz. Šime taktik olarak da sporcu ve bu sınıfta olimpiyat şampiyonu olmadan muhtemelen bu işi bırakmak istemiyor. 2024 ve 2028 sürecinde daha fazla Türkiye’de vakit geçirerek başarıları sporcularımıza kazandırmak için bizimle çalışmaya devam edecektir. Aslında 2024 desek de bu plan 2028’e kadar devam edecek. Biz Fenerbahçe Doğuş Yelken olarak öncü olmaya devam ediyoruz. Hep birlikte başaracağız.” ifadelerini kullandı.