FB DOĞUŞ YELKEN

Olimpik sporcularımız Ateş-Deniz Çınar ve Alican Kaynar, Yelken Şubemizin sporcularıyla bir araya geldi

11 Ağustos 2021 Çarşamba 15:46

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi büyük bir başarıyla temsil eden milli yelkencilerimiz Ateş- Deniz Çınar ve Alican Kaynar, Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin sporcularıyla bir araya geldi.
 
Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin sporcusu Alican Kaynar, Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi Finn sınıfında temsil etmiş ve Olimpiyat kariyerinde ilk kez madalya turunda yarışıp 21 yıl sonra bu branştaki en büyük başarıyı tekrarlayarak Olimpiyatlarda sekizinci olmuştu. Tokyo Olimpiyatları’nda 470 sınıfında ülkemizi temsil eden Deniz-Ateş Çınar ise Olimpiyatlarda ilk kez madalya turunda yarışma başarısı göstererek olimpiyat 10.’luğu elde etmişti.
 
Bu büyük başarının gençlere aktarılması ve sürdürülebilir olması için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz, olimpik sporcularımızı tüm yaş kategorisindeki yelkencilerimizle bir araya getirdi.
 
Faruk Ilgaz Tesislerimizde gerçekleştirilen organizasyonda sporcuların ve şube antrenörlerinin yanı sıra Yönetim Kurulu Üyemiz Selma Altay Rodopman, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ve veliler de yer aldı.
 
Organizasyonda, gelecek vaat eden yelkencilerimiz, Deniz-Ateş Çınar ile Alican Kaynar’a olimpiyatlarla ilgili merak ettiklerini sordu.
 
Fenerbahçe TV’ye kısa bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyemiz Selma Altay Rodopman, “Olimpiyatlarda neler yaşadıklarını, nasıl bir heyecan duydukları gibi soruları alıyorlar. Değerli velilerimize de teşekkür ediyoruz. Onlar da bizi yalnız bırakmadılar, katıldılar, bizimle birlikte oldular.
 
Dünyadaki örneklerine bakarak şubemizin planlamasını yapıyoruz. 2016’da olimpik kampanya sürecine başladığımızdaki hedeflerimizden biri sürdürülebilir başarıydı. Bunu elde etmenin birinci yolu da sizin başarılı sporcularınızı sistemin içinde tutup onları eğitmen, antrenör olarak ekibe dahil edebiliyor olmanız, bir kariyer planlaması yapıyor olmanızdı. İlk adımımızı Çağla Dönertaş’ı Optimist A Takımı Antrenörü yaparak attık. Sonra olimpiyatların bitmesiyle birlikte Deniz Çınar benim yerime Şube Sorumlusu olarak, Ateş Çınar da Başantrenör olarak göreve başlayacak. Hem çok heyecan verici hem de şubenin ilerideki başarısının devamlılığını sağlayacak büyük bir adım. Hem heyecanlıyım hem koltuğumu çok sevdiğim, güvenimin tam olduğu gençlere teslim ediyor olmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonra sahne gençlerin. Artık bayrak onlara devredildi. Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi onlara emanet.” dedi.
 
Organizasyon kesilen pastanın ardından tamamlandı.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları