FB DOĞUŞ YELKEN

Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Türk yelkenciliği adına tarihi bir başarı daha!

17 Aralık 2021 Cuma 15:52

Yelkende olimpik sınıflarda ülkemizin lokomotifi olan, Türk yelkenciliği adına yaptığı çalışmalarla milli takımlara en fazla sayıda sporcu yollayan Fenerbahçe Doğuş Yelken, gençlik sınıflarında da dünya çapında başarılar kazanmaya devam ediyor.
 
Fenerbahçe Doğuş Yelken genç milli sporcumuz Ozan Türker, yelkende dünya genelinde başarılı yelkencilerin yarıştığı Dünya Gençler Şampiyonası’nda Gençler Dünya 3.’sü oldu.
 
Gençlik sınıflarında dünyanın en büyük organizasyonu olan ve birçok olimpiyat şampiyonunun kariyerindeki ilk başarısını kazandığı Gençler Dünya Şampiyonasında Techno 293+ sınıfında dünya 3.’lüğünü elde eden Fenerbahçeli Yelkencimiz Ozan Türker’i tebrik ediyor;
 
Gelecek vaat eden bir sporcu olarak genç sınıflarda bu önemli başarıyı kazanan sporcumuza olimpiyat yolundaki tüm çalışmalarında sonsuz başarılar diliyoruz.
 
Öte yandan 420 sınıfında yarışan yelkencilerimiz Nehir Güzeltuna ile Derin Açal, yarışı 11. sırada tamamladı.
 
Bu vesile ile belirtmek istiyoruz ki;
 
Doğuş grubunun eşsiz desteği ile çalışmalarını sürdüren, sürdürülebilir başarılar adına adımlar atan Fenerbahçe Doğuş Yelken şubemiz, Tokyo Olimpiyat Oyunlarından sonra değişen sistem doğrultusunda yeniden yapılanmaya gitmiş; bu noktada ülkemizdeki olimpik sınıfların arttırılması ve bu sınıfların altyapı sisteminin de kurulması adımlarını atmıştır.

Basın Fotoğrafları