FB DOĞUŞ YELKEN

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz, World Sailing “Eşitlik Seminerine” katıldı

28 Mayıs 2020 Perşembe 13:45

Dünya Yelken Federasyonu World Sailing, dünya genelindeki olimpik sporcular, antrenörler ve yelken dünyasından üst düzey isimlerin katılımlarıyla “Eşitlik Semineri” düzenledi.
 
Dünya genelinde farkındalığın arttığı, Kulübümüzün de iki yıldır pek çok çalışma yaptığı kadın-erkek eşitliğine dair, yelken branşında da birtakım düzenlemelere giden ve geçtiğimiz aylarda önemli adımlar atan Dünya Yelken Federasyonu, 2024 Paris Olimpiyatlarında yelkende kadın-erkek sporcu sayısının eşit olması için planlama yapmıştı.
 
Bu planlamalar kapsamında yeni nesil yelkencilerin (12-15 yaş) yetişmesi ve olimpik kadın sporcuların sayısının arttırılması üzerine önemli çalışmalar yapıyor.
 
World Sailing’in düzenlediği, dünya genelinde pek çok antrenör, üst düzey sporcu ve yöneticinin katıldığı bu seminere Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizden de olimpik yelkencilerimiz ve antrenörlerimiz yoğun katılım gösterdi.
 
Ülkemizden bu seminere katılan Fenerbahçe Doğuş Yelken Olimpik Milli Yelkencilerimiz, antrenörlerimiz ve eğitmenlerimiz, bu konuda atılacak adımlara dair görüş alışverişinde bulunup, erkek egemen görünen yelken sporunda özellikle kadın sporcuların yelkene başladıkları andan olimpik sporcu olana dek yaşayabilecekleri zorluklar ve çözüm yolları üzerine konuştular.
 
Özellikle psikolojik, fiziksel ve ekipman konusunda kadın sporcuların yaşadıkları sıkıntıların konuşulduğu seminerde farklı ülkelerden farklı sporcu ve antrenörler yaşadıkları tecrübeleri paylaştı ve bir çok öneri ortaya atıldı.
 
Kulübümüzü temsilen seminere katılan sporcularımız Ateş-Deniz Çınar, Çağla Dönertaş, Maria Köroğlu, antrenörlerimiz Alper Tarhan, Arıkan Toksoy, Yelken okul yöneticimiz Semih Pekyörür, eğitmenlerimiz Barış Taşpınar, Ömer Olgaç ve Ulaş Erkin de görüşlerini paylaşarak çözüm önerilerinde bulundular.
 
Kulübümüz adına seminere katılım gösteren sporcularımız ve antrenörlerimiz, seminerin ardından Fenerbahçe Doğuş Yelken olarak World Sailing ile bu anlamda ortak çalışmalar yapmaktan ve kadın sporcu sayısının artması adına öncü kulüp olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
 
Fenerbahçemiz, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için küresel çapta adım atan, 2 yıldır Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin HeForShe hareketini destekleyen ve son olarak da global arenada kadının güçlendirilmesi platformu olan WEPs imzacısı olan ilk kulüp olmaktan gurur duyuyor.