FB DOĞUŞ YELKEN

Selma Altay Rodopman: 2020 Tokyo'da Türkiye’ye ilk madalyayı kazandırmak için çalışıyoruz

10 Şubat 2019 Pazar 20:24

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin Sorumlusu Selma Altay Rodopman, Radyospor'da yayınlanan Gece Maçı programına bağlanarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Dünyaca ünlü sporcularımız dünyaca ünlü isimlerle çalışıyor

“Miami bizim için 2019 senesinin açılış yarışı oldu. Burada sporcularımız için ilk basamaktı. Ancak hazırlıklarımız Avusturya'da devam ediyor. Alican dünyada 9. Çağla ise 10. oldu. Yelken'de ilk 10'da olmak çok önemli. Çok sayıda sporcu var. Biz Fenerbahçe Doğuş Yelken olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'ye ilk madalyayı kazandırmak için çalışıyoruz. Sporcularımızın hedefi 2019'da kotayı almak. Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili ancak henüz böyle bir başarı alamadık. Ancak bu mümkün, biz buna inanarak yola çıktık. Dünyaca ünlü sporcularımız dünyaca ünlü isimlerle çalışıyor. Bir yandan altyapıya önem verip, bir yandan da şu an 2020 Olimpiyatları için çalışmalar sürüyor.”

Sporcu kısa sürede yetişmiyor

“Yelken teknik bir spor. Bu spor hafta sonu iki gün, sabahtan akşama kadar uzun süreli devam eden ve yıllara dayanan bir spor. Kısa sürede sporcu yetişmiyor. Bugün Fenerbahçe'nin 15-20 yıl yatırım yaptığı sporcuların meyveleri alınıyor. Çok az sayıda sporcumuz olmasına rağmen (450 küsür), bu sporcularımızın dereceleri yukarıda. Böyle değerlendirdiğimizde kalitenin de yukarıda olduğu söylenebilir. Biz bunu gördüğümüz için madalyanın mümkün olduğunu düşünüyoruz ve bunun için yola çıktık.”

Hedefimiz altyapıdan sporcu yetiştirmek

“Biz takribi 8 yaşında yüzme bilen tüm çocukların yelken öğrenebileceğine inanıyoruz. Fenerbahçe'de yelkenciliğin yayılması için bir okulumuz var. Burada yaz kursları düzenliyoruz. Burada Hollandalı başantrenörümüzün düzenlediği programla birlikte 2 haftalık eğitimle başantrenörümüz tüm sporcuları teker teker gözden geçiriyor ve başarılı olacağını düşündüklerimiz altyapıya alınıyor. Hedefimiz altyapıdan sporcu yetiştirmek. Sporcularımızın %65'i kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz sporcular. Ancak herkesi bünyemize katmaktan gurur duyarız.”

Madalya hedefimiz ve umudumuz var

“Bu yelkendeki masanın her tarafında oturma şansına sahip oldum. Projelerde görev aldım ve 2012 Olimpiyatları'nda Türk yelken kafile sorumlusu oldum. En son olarak Fenerbahçe'den görevlendirme geldiğinde memnuniyetle kabul ettim.”

Kota almasını beklediğimiz 3 sporcumuz daha var

“Bizim takımımızda kota almasını beklediğimiz 3 sporcumuz daha var. Bizim madalya beklediğimiz sporcularımız tecrübeli olanlar. Biz 3 branşta da madalya hedefimiz ve umudumuz var. Yelkende madalya ancak ikinci olimpiyattan sonra geliyor.”