FB DOĞUŞ YELKEN

Fenerbahçe Doğuş Yelken Sporcularımız ve Antrenör Yaşar Kabakçıoğlu, 14/16’ya katıldı

01 Şubat 2019 Cuma 17:23

TYF Kış Kupası Optimis Laser Yarışlarında başarılı sonuçlar alan Fenerbahçe Doğuş Yelken Sporcularımız Deniz Dönertaş, Alp Helvacı, Berkay Abay ve Antrenör Yaşar Kabakçıoğlu, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu.

Kış Kupası’nda elde edilen başarılar hakkında değerlendirmelerde bulunan Antrenör Yaşar Kabakçıoğlu, “Genel olarak sonuçlardan memnunuz ama hazırlık sürecimiz çok zorlu ve iyi geçti. Biz doğa sporu yaptığımız için hava şartları her zaman istediğimiz gibi olmuyor. Bodrum-Turgutreis’te beklediğimizden az yarış yapabildik. Bu da konsantrasyonumuzun dağılmasına sebep oldu. Son güne kadar çünkü bütün branşlarda birinci girmiştik. Bir iki yarış dışında her şey yolundaydı. Sporcularımız çok kaliteli ve çok emek harcıyorlar. Biz de onlara sadece fiziki ve sportif eğitim değil iyi insan olmaları için de eğitimler veriyoruz. Yarış için de çok iyi geçti diyebilirim. Bundan sonra bir tane daha seçme kriteri olan Yıldızlar Kupası Yarışması var. Önümüzde 1.5-2 ay kadar bir süre mevcut. Eksiklerimizi tamamlayarak iyi hazırlanmayı ve bütün laser sınıfını domine etmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Kış Kupası’nda “Laser Radial”da 27 sporcu arasında üçüncü olan Deniz Dönertaş, “Kadınlar kategorisinde üçüncü oldum ama benim hedefim her zaman birinci olmaktı. Dünya Şampiyonası’na gidebilmek için birinci olmak gerekiyor. Tabii ki mutlu oldum ama birinci olsam daha mutlu olurdum. Yine de bu da bir başarı. Önümüzde hala iki yarış var. Benim de hala birinci olmak için şansım var.” ifadelerini kullandı.

Kış Kupası’nda gençler kategorisinde ikincilik elde eden Alp Helvacı, “Sporcular olarak her zaman mükemmeli aradığımız için bizi hiçbir şey tatmin etmiyor. Birinci olan insanlar bile farkı nasıl daha fazla açabilirdim diye düşünür. En azından bizim branşımızda bu şekilde. Yarışlarımız 6 gün sürüyor. Ben ilk beş günde birinci bitirdim. Son günde rakibimle büyük bir mücadelenin ardından aynı puanla geçildim. Ama bir sonraki yarışta birinciliği kovalıyorum. Milli takım için 3 tane seçme yarışımız var. Bu ikinci olandı. Önümüzde bir tane daha var. Milli takımda “Laser-Standart” gençler kategorisinde 4 ya da 5 kişi olacak. Ben şu an ikinci olduğum için milli takım kriterlerine uyuyorum. Bir sonraki yarışı da böyle geçirirsem inşallah ülkemi yurt dışında temsil edeceğim.” şeklinde konuştu.

Yarışlara hazırlık aşamasında sakatlık geçiren ama Kış Kupası'nda genel klasmanda üçüncülük elde eden Berkay Abay, önündeki yarışlarda daha da iyi olacağını belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sakatlığım tamamen geçmiş durumda ve antrenmanlarıma devam ediyorum. Bir ay kadar antrenman yapamadığım için kondisyon açısından yarışlarda fark etti. Ona rağmen son güne kadar birinci geçildim ama yorgunluk ve hava şartları beni üçüncülüğe itti. Tecrübe oldu. İnşallah, artık önümüzdeki yarışlarda daha da iyi olacağım.” 

Programın sonunda ise sporcularımız, Kış Kupası’nda mücadele etmeye devam eden yelkencilerimize başarı dileklerini ilettiler.