VOLEYBOL

A Milli ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar ‘Eş Forma’ girişimine katılacak

21 Haziran 2021 Pazartesi 20:26

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ve CVC Capital Partners ile voleybolda dünya çapında yenilik, büyüme ve yatırımı teşvik edecek yeni bir ortaklık olan Volleyball World (Voleybol Dünyası), sporcuların cinsiyet eşitliğini savunacakları dünyadaki ilk “Eş Forma” kampanyasını başlattı.

Voleyboldaki en iyi oyuncuların kendi adlarının ve karşı cinsten bir oyuncunun adının yer aldığı özel baskı formayı giymesiyle başlatılacak Eş Forma girişimine A Milli ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar da katılacak.

Takım kaptanımız Eda Erdem Dündar’ın da aralarında bulunduğu üç çift oyuncu, ilk Eş Forma elçileri olarak belirlendi. Buna göre; Eda Erdem ve Nimir Abdel-Aziz (Hollanda) 14 numaralı, Lauren Carlini (ABD) ve Facundo Conte (Arjantin) 7 numaralı, Natalia Goncharova (Rusya) ve Wallace de Souza (Brezilya) ise 8 numaralı Eş Forma’yı paylaşacak.

Aynı forma numarasını paylaşacak kadın ve erkek oyuncular, 25 ve 27 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlenecek Voleybol Milletler Ligi (VNL) 2021 Finalleri’nde ilk kez birbirlerinin isimlerini gururla formalarında taşıyacak. Finallerde voleybol sporunun, oyuncuların ve taraftarların spor dünyasında sıklıkla rastlanan cinsiyetler arası eşitsizliğe meydan okumaya çalıştığını vurgulamak için özel üretim formalar giyilecek.