VOLEYBOL

Genç voleybolcumuz İpar Kurt, Brand&Sport Summit 2020'ye konuk oldu

17 Aralık 2020 Perşembe 11:21

Markaların spora ilgisini ve spor sektörünün görünürlüğünü artırmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve bugün başlayan Brand & Sport Summit 2020, Maslak ESA Arena’da markalar dünyası ile spor endüstrisini 2 gün boyunca bir araya getiriyor.
 
Koronavirüs önlemleri kapsamında gerçekleştirilen Brand & Sport Summit 2020’ye konuşmacılar fiziksel olarak katılırken, oturumlar izleyicisiz düzenleniyor.
 
Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız ile U19 Kadın Voleybol Milli Takımımızın genç ve başarılı oyuncusu İpar Özay Kurt, organizasyonun ilk programı olan “Dünya İçin Hareket Et” oturumuna katıldı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, AXA Sigorta CEO'su Yavuz Ölken ve U19 Kadın Voleybol Milli Takımımızın Kaptanı Çağla Salih'in de katıldığı oturumun moderatörlüğünü Sportsnet Group Yönetim Kurulu Üyesi Metin Görgün yaptı. Panelde U19 Kadın Voleybol Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonluğu, voleyboldaki başarılarımız ve sporun hayatımızdaki önemi konuşuldu.
 
İpar Özay Kurt, U19 Kadın Voleybol Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonu olmasıyla ilgili şöyle konuştu: 

“Öncelikle çok uzun bir kamp sürecinden geçerek bu başarıya ulaştık. Her gün antrenmana çıkarken daha iyisini yapmak için çıkıyorduk ve tek bir hedefimiz vardı; şampiyon olmak. Kampın en başından beri biliyorduk ki final günü 30 Ağustos’a denk geliyordu. Bu bizim için ayrı bir motivasyon oldu. Her gün daha fazlası için, ülkemize çifte bayramla dönmek için antrenman yapıyorduk. Bu süreç ilerledikçe kendimize inanıyorduk, yanımızdaki arkadaşlarımıza kendimizden daha fazla güvenmeye başladık. Artık saha içerisinde bakışarak anlaşabiliyorduk, konuşmamıza gerek yoktu. Saha içerisinde de çok farklı bir atmosfer vardı. Birbirimizi tamamlayarak bu başarıya ulaştığımızı düşünüyorum. Ayrıca bu başarıya ulaşmamızda bütün ihtiyaçlarımızı karşılayan Sayın Başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Her türlü ihtiyacımızı sordu, her seferinde bize yardımcı oldu. Başarıya bu şekilde ulaştık.”
 
2021’den beklentilerini de aktaran İpar, “Pandemiden dolayı dünya olarak çok zorlu bir süreç geçiriyoruz. Başta sağlık olmak üzere herkese mutluluk ve başarı diliyorum. Bu yaz U20 Genç Kız Takımı olarak Dünya Şampiyonası oynayacağız. Orada da Türk kadınının, Türk voleybolunun gücünü bir kez daha Avrupa’ya, Dünya’ya göstermek istiyoruz. Ben Fenerbahçe Spor Kulübü oyuncusuyum. Sultanlar Ligi olsun, CEV Şampiyonlar Ligi olsun bu kulvarlarda mücadele ediyoruz ve oralarda da ilk sıralarda yerimizi almak istiyoruz.” dedi.

Haberin diğer fotoğrafları

/