VOLEYBOL

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU’NA TEŞEKKÜR EDERİZ

04 Temmuz 2019 Perşembe 11:28

Kulübümüz, geçtiğimiz yıl Tüpraş’ın desteğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile anlaşma yapmış ‘Kapsayıcı Spor Kulübü’ olma hedefini sahiplenmiş, bireyleri Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda dayanışmaya ve harekete geçmeye çağıran HeForShe hareketine dahil olmuştu.
 
Camiasıyla büyük bir sivil toplum gücüne sahip olan ve toplumsal cinsiyet eşitliği adına çalışmalarını sürdüren Kulübümüz; yaptığı bu anlaşma ile kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü ayrımcılığa sıfır tolerans yaklaşımıyla pek çok alanda ‘öncü ve örnek’ olma misyonuyla hareket ederek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık çalışmaları hayata geçirmiş, kurum kültürüne yansıyacak devrimsel adımlarla bu konu hakkındaki duruşunu tüm duyarlılığıyla kamuoyuna sergilemiştir.
 
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile ilgili tüm kulüp dinamiklerimizle birlikte ortaya koyduğumuz bu tavrın, spor camiasındaki değerli paydaşlarımız tarafından da sahiplenilmesi bizim açımızdan memnun edici olmuştur.
 
Bu bağlamda; Türkiye Voleybol Federasyonu, 2019-2020 voleybol sezonu itibariyle Vestel Venus Sultanlar, 1. Lig, 2. Lig, Bölgesel Lig ve il müsabakaları büyükler kategorisinde “bayan” yerine “kadın” ibaresi kullanılacağını açıklamıştır.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak gösterdikleri hassasiyet ve somut adımları nedeniyle Türkiye Voleybol Federasyonu’na teşekkür ediyor, spor camiasının tüm paydaşlarına örnek olmasını diliyoruz.
 
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ