VOLEYBOL

Samantha Bricio 14/16’ya konuk oldu

01 Mart 2019 Cuma 16:31

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Meksikalı smaçörü Samantha Bricio, FB TV’de yayınlanan 14/16 programının konuğu oldu.

Programda voleybola başlangıç hikayesini anlatan oyuncu, “6 yaşımda voleybol oynamaya başladım. 13 yaşımda milli takıma dahil oldum. Annem ve ağabeyimde voleybol oynadığı için onları izleyerek voleybola yöneldim.” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında Fenerbahçe’nin büyüklüğüne dikkat çeken Samantha Bricio, “Meksika, voleybolda bilinen bir ülke değil. Daha çok futbolla tanınıyor. Avrupa’da voleybol oynayan Meksikalı ilk kadın voleybolcuyum. Gençlere örnek olmak istedim. Onlar için yol açmayı planladım. Fenerbahçe denildiğinde aklıma büyüklük geliyor. Geçen sene İtalya takımında Fenerbahçe’ye karşı oynadım. İlk dedikleri şey zor maç olacak, sebebini de taraftarlar olarak belirttiler. Bu maç kazanmak için çok önemli. Taraftar desteği Fenerbahçe için en önemli unsurlardan biri” dedi.

Hem İtalya liginde hem de Türkiye liginde çok başarılı isimlerin oynadığını ifade eden Meksikalı sporcu, oyun tarzı ve Başantrenörümüz içinse şunları söyledi:

“Farklı bir servis kullanış tarzım var. Samantha eşittir, servis oldu. Böyle bir şey kimliğim haline geldiği için çok mutluyum. Zoran Terzic ile çalışma konusunda kendimi şanslı hissediyorum. Dünya Kupası kazanmış biriyle çalışmak herkese nasip olmaz. Voleybol hakkında ve voleybol dışında da çok bilgili. Dediklerini yaparsanız kendinizi geliştiriyorsunuz. Bize çok güven veriyor.”

“Güçlü bir takımımız ve iyi oyunculara sahibiz” diyen  Samantha Bricio, “Genel olarak iyi durumdayız. Pazar günü Karayolları ile  önemli bir maç oynayacağız” diye konuştu.

Dün Ataşehir’de oynanan Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes maçını da takım arkadaşlarıyla izleyen başarılı oyuncu, “Harika maçtı. Çok iyiler. Keyif vericiydi. Farklı seviyede oynuyorlar. Takımınızın kazanması da ayrıca mutluluk verici. Şans bulduğumuzda diğer maçlara da gitmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.